Sivas'taki 800 yıllık Çiğdemli köyü, turizme kazandırılmayı bekliyor
- 9 / 1
Sivas’ın Divriği ilçesinde yer alan Çiğdemli köyü, taş evleriyle Ortaçağ dönemini andıran 800 yıllık tarihiyle dikkat çekiyor. Eski adı Tuğut olan bu köy, mimarisi ve tarihi ile turizm potansiyeli taşıyor.
- 9 / 2
Bölgedeki kayaların kullanılmasıyla inşa edilen evler, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde '150 haneli, bağlı-bahçeli, mamur bir köy' olarak tanımlanıyor. Bitişik nizamda inşa edilen evlerin arasında yer alan tüneller ve köprüler, köyü daha da ilgi çekici hale getiriyor. Son dönemde 'Sit Alanı' olarak koruma altına alınan köyde, yağışlara dayanamayan bazı yapılar yıkılmaya başladı.
- 9 / 3
Çiğdemli köyünde doğup büyüyen Şengül Güller, köydeki evlerin sal taşından yapıldığını ve bazı evlerin yıkılmakta olduğunu belirtti. Gülbeser Girgil ise köyün 800 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu ifade ederek, yazın serin, kışın sıcak olan bu evlerin sığınak olarak da kullanıldığını anlattı. Cengiz Özer ise köydeki taşların alttaki kayalardan yapıldığını ve zamanla boş kalan evlerin yıkıldığını aktardı.
- 9 / 4
- 9 / 5
- 9 / 6
- 9 / 7
- 9 / 8
- 9 / 9
- 05:12Kars'ta üreticilere kırsal kalkınma ve tasarruflu sulama desteği verildi
- 05:02Tenerife'de beklenmedik alarm: Cep telefonları sirenle yankılanacak
- 04:52Yanlış beslenme çölyak hastalığını artırıyor: Dr. Kayar''dan uyarılar
- 04:42Yapay zeka e-ticarette uçuyor ama önünde dev bir engel var: Hukuki kaos!
- 04:32Kurban Bayramı'nda kara yollarında turuncu alarm: Trafik anlık takip edilecek










