Sivas'ta hava soğudu, araç yangınları patladı: İtfaiyeden kritik uyarı!
- 5 / 1
Sivas'ta etkili olan dondurucu soğuklar, araç yangınlarında dikkat çekici bir artışa neden oldu. Sivas Belediyesi İtfaiye Amiri Seyfi Ali Gül, özellikle bakımı yapılmayan benzin, gaz ve elektrik tesisatlarının ciddi riskler barındırdığını vurguladı.
- 5 / 2
Kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte Sivas'ta araç yangınlarında gözle görülür bir yükseliş yaşanıyor. Soğuk havalarda tüplü araçların çalıştırılmasındaki zorluklar, sürücüleri benzin kullanımına yönlendirebiliyor. Yılın diğer zamanlarında benzinle çalıştırılmayan araçlarda zamanla yıpranan yakıt hortumları, yakıt sızıntısına ve dolayısıyla yangına yol açabiliyor. Bu nedenle araçların benzin ve gaz tesisatlarının düzenli olarak kontrol edilmesi büyük önem taşıyor.
- 5 / 3
Kış aylarında elektrik tesisatına binen yükün artması, elektrik kaynaklı araç yangınlarının da yaşanmasına neden olabiliyor. Bu durum, soğuk havalarda araç bakımlarının aksatılmaması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor. Sivas Belediyesi İtfaiye Amiri Seyfi Ali Gül, araç yangınlarında gözle görülür bir artış yaşandığını belirterek, "Yıl içerisinde yaklaşık 65-70 tane araç yangınına ekiplerimiz müdahale etti. Bu yangınların temel sebebi motor, elektrik aksamı ya da yakıt hortumları diyebiliriz." dedi. Gül ayrıca, "Kış aylarında elektrik tesisatına aracı çalıştırma aşamasında ısınma(kızdırma) konusunda büyük yük bineceği için yine yangına sebebiyet verebilir." uyarısında bulundu.
- 5 / 4
Araç yangınıyla karşılaşıldığında öncelikle soğukkanlılığın korunması gerektiğini belirten Gül, hareket hâlindeyken aracı güvenli bir yere çekip, lastiklerin aracın hareketini engelleyecek şekilde konumlandırılmasının ardından araçtan hızla inilmesi gerektiğini söyledi. Eğer müdahale imkanı varsa, yangın söndürme tüpüyle müdahale edilebileceğini ancak kuru kimyevi tozla müdahale edilmesi gerektiğini, suyla müdahalenin yangını büyütebileceği konusunda uyarıda bulundu.
- 5 / 5
- 17:24Murat Bakır'dan 15 Temmuz mesajı: 'Hiçbir güç millet iradesini esir alamaz
- 17:1240 yıllık dev mobilya zinciri kepenk indiriyor: Son 2 gün!
- 17:02ABD'li bankalardan ikinci çeyrek bilanço raporları: Rekor gelirler
- 16:50AK Parti Muğla İl başkanı Güngör'den 15 temmuz mesajı
- 16:46Ahmet Yasav: Vatanımızı korumaya devam edeceğiz











