Sivas'ta Arkeoloji Festivali: Öğrencilere kırtasiye seti hediye edildi

  • 4 / 1 Sivas'ta Arkeoloji Festivali: Öğrencilere kırtasiye seti hediye edildi 0

    Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bulunan Kayalıpınar Antik Kenti'nde, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO) katkılarıyla bir Arkeoloji Festivali düzenlendi. Festivale STSO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kaya, Yıldızeli Kaymakamı İsmail Bildirici, Yıldızeli Belediye Başkanı Yaşar Göktaş, Koç Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Ürey, kazı başkanı Doç. Dr. Çiğdem Maner, Sivas OSB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Timuçin, sanayiciler ve öğrenciler katılım gösterdi.

  • 4 / 2 Sivas'ta Arkeoloji Festivali: Öğrencilere kırtasiye seti hediye edildi 1

    STSO Başkanı Zeki Özdemir, festival kapsamında Yanalak Köyü, Yakacık Çavuşlu Köyü ve Yıldızeli Atatürk Ortaokulu öğrencilerine yeni eğitim-öğretim yılı için kırtasiye setleri hediye etti. Özdemir, bu hediyenin gençlerin tarih bilincini geliştirmelerine katkı sağlamayı amaçladığını vurguladı.

  • 4 / 3 Sivas'ta Arkeoloji Festivali: Öğrencilere kırtasiye seti hediye edildi 2

    Başkan Özdemir, Samuha Antik Kenti'nin dört farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olduğunu ve gün yüzüne çıkarılan binlerce arkeolojik eser ve yapıyla Sivas'ın tanıtımı ve turizmi için önemli bir miras olduğunu belirtti. Festivalin, gençlerin tarih bilincini artırmak için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Özdemir, öğrencilere kırtasiye seti hediye ederek hem eğitimlerine destek olmak hem de kültürel miraslarını yerinde tanımalarına katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getirdi.

  • 4 / 4 Sivas'ta Arkeoloji Festivali: Öğrencilere kırtasiye seti hediye edildi 3