Sınırda şok gelişme: Sahte Euro'lar Bulgar sürücünün üzerinden çıktı!

  • 3 / 1 Sınırda şok gelişme: Sahte Euro'lar Bulgar sürücünün üzerinden çıktı! 0

    Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'nın Bulgaristan'daki muadili Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda yapılan operasyonda, bir otomobil sürücüsünün üzerinde çok miktarda sahte Euro banknot bulundu. Olayın ardından Bulgar sürücü gözaltına alındı.

  • 3 / 2 Sınırda şok gelişme: Sahte Euro'lar Bulgar sürücünün üzerinden çıktı! 1

    Kapitan Andreevo sınır kapısında gerçekleştirilen bu operasyon, ülkeye sahte para sokulması yönündeki bir girişimi başarıyla engelledi. Sınır Polisi Genel Müdürlüğü'ne bağlı Sahtecilikle Mücadele Birimi'nin yürüttüğü detaylı soruşturma sonucunda, sahte banknotların ülkeye sokulmasında kullanılan bir kanalın tespit edildiği öğrenildi.

  • 3 / 3 Sınırda şok gelişme: Sahte Euro'lar Bulgar sürücünün üzerinden çıktı! 2

    Gümrük İdaresi ve Sınır Polisi ekiplerinin koordineli çalışması sayesinde, Bulgaristan'a giriş yapmak üzere olan Bulgar plakalı bir yolcu otosu durduruldu. Otomobilin sürücü koltuğunda oturan 52 yaşındaki Bulgaristan vatandaşı şahsın üzerinde ve araçta yapılan detaylı aramalarda, 50 ve 200 Euro'luk banknotların yanı sıra 100 dolarlık banknotların da sahte olduğu belirlendi. Ele geçirilen paraların kalitesinin oldukça yüksek olduğu rapor edildi. Olayla ilgili olarak ön soruşturma başlatılırken, sürücü sahte para nakletme suçuyla adli makamlara teslim edildi.