Şarköy'deki Yangın: 1320 Kişi Tahliye Edildi, 22 Kişi Hastanede

  • 4 / 1 Şarköy'deki Yangın: 1320 Kişi Tahliye Edildi, 22 Kişi Hastanede 0

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki orman yangınıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, yangının dün saat 13.34'te orman dışı bir alanda başladığını ve hızla yayıldığını belirtti. Yüksek sıcaklık ve şiddetli rüzgarın yangının yayılmasında etkili olduğunu vurguladı.

  • 4 / 2 Şarköy'deki Yangın: 1320 Kişi Tahliye Edildi, 22 Kişi Hastanede 1

    Bakan, kararsız rüzgar nedeniyle yangının 10 kilometre uzunluğunda ve 3.5 kilometre genişliğinde bir alana yayıldığını açıkladı. Şenköy, Yeniköy, Kocaali ve Kızılcaterzi mahallelerinde toplam 1320 kişinin tahliye edildiğini ve bazı vatandaşların tehlikenin geçmesiyle evlerine döndüğünü, ancak risk tamamen ortadan kalkmadan dönüşlere izin verilmediğini ifade etti.

  • 4 / 3 Şarköy'deki Yangın: 1320 Kişi Tahliye Edildi, 22 Kişi Hastanede 2

    Yangın söndürme çalışmaları sırasında 3 görevlinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığını belirten Bakan Yumaklı, 19 vatandaşın da çeşitli şikayetlerle tedavi altına alındığını, ancak hayati tehlike bulunmadığını söyledi. Söndürme çalışmalarına 15 uçak, 19 helikopter ve 1181 personelin katıldığını açıkladı. Bakan Yumaklı, sosyal medyada yangınla ilgili manipülatif paylaşımlara tepki göstererek, yangını söndürmeye çalışan ekipler üzerinden siyaset yapılmamasını istedi.

  • 4 / 4 Şarköy'deki Yangın: 1320 Kişi Tahliye Edildi, 22 Kişi Hastanede 3

    Yılbaşından bu yana Türkiye genelinde yaklaşık 3500 orman yangını çıktığını ve her gün ortalama 60-70 yangının söndürüldüğünü belirten Bakan Yumaklı, İstanbul, Bolu ve Muğla'daki yangınların kontrol altına alındığını, Balıkesir Altıeylül'deki yangına da anında müdahale edildiğini duyurdu. Şarköy'deki yangın ile 10 gün önce çıkan yangının nedenlerinin araştırıldığını ve Ekim 2025'ten sonra kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.