Sarıkamış'ta FIS Cup heyecanı sona erdi: 21 ülkeden 126 sporcu kristal karda yarıştı
- 9 / 1
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Sarıkamış, 22-25 Aralık 2025 tarihlerinde düzenlenen Alp Disiplini Uluslararası FIS Sarıkamış Cup'a ev sahipliği yaptı. Yarışlar, final etapları ve ödül töreniyle tamamlandı.
- 9 / 2
Etkinlik, 21 farklı ülkeden 126 elit sporcuyu bir araya getirdi. Sporcular, Sarıkamış'ın eşsiz kristal karı ve sarıçam ormanları içindeki zorlu pistlerde dereceye girmek için mücadele etti. Kayak tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği üç gün süren yarışlar, nefes kesen anlara sahne oldu.
- 9 / 3
Alp Disiplini kategorisinde kadınlarda 1'inciliği Sıla Kara (Türkiye), 2'inciliği Alevnur Taşken (Türkiye) ve 3'üncülüğü Sabina Rejepova (Özbekistan) kazandı. Erkeklerde ise 1'inciliği Kamiljon Tukhtaev (Özbekistan), 2'inciliği Samuel Todd Saunders (İngiltere) ve 3'üncülüğü Medet Nazarov (Özbekistan) elde etti. Madalyalarını alan sporcuların ardından Kars Valisi Ziya Polat, organizasyonun Sarıkamış'ın bir dünya markası olma yolunda ilerlediğini belirtti. Vali Polat, "Bu topraklar dünyanın en güzel karının vatan toprağıyla buluştuğu yerlerdir. Ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak altyapımız hazır." dedi. Yarışmaların ardından sporcular, 26-29 Aralık tarihlerinde Erzurum'da düzenlenecek FIS Palandöken Cup için hazırlıklarına başlayacak.
- 9 / 4
- 9 / 5
- 9 / 6
- 9 / 7
- 9 / 8
- 9 / 9
- 06:13Emekliler adliyelerde: 1 milyon imza hedefiyle büyük buluşma!
- 06:03Ödüllü iş insanı dolandırıcılıktan tutuklandı
- 05:52Milyarlarca ceza kesildi, cebine giren para azaldı: Tahsilat oranları neden düştü?
- 05:42Yoksulun borç faizi silinmeli, zenginlere muafiyet mi?
- 05:32Bayramda memlekete kaçış, dudak uçuklatan bilet fiyatlarıyla imkansız hale geldi










