Samsun'da kadın emeği festivali başladı: 350 kadın ürünlerini sergiliyor

  • 5 / 1 Samsun'da kadın emeği festivali başladı: 350 kadın ürünlerini sergiliyor 0

    Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) tarafından düzenlenen ve 350 kadının el emeği ürünlerinin sergilendiği Kadın Emeği Festivali, Atakum Çobanlı İskelede kapılarını ziyaretçilere açtı.

  • 5 / 2 Samsun'da kadın emeği festivali başladı: 350 kadın ürünlerini sergiliyor 1

    Festivalde birbirinden farklı ürünler ve çeşitli etkinlikler yer alıyor. 350 kadın, ürünlerini sergilemek için başvuruda bulundu ve festivale ilk günden yoğun ilgi gösterildi. SBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Eyüp Çakır, festival hakkında bilgi vererek, başvuruların beklenenden çok daha fazla olduğunu ve bu nedenle festival süresinin 10 günden 14 güne çıkarıldığını açıkladı. Çakır, Samsun'daki tüm kadınların temsil edilmesini hedeflediklerini ve kooperatifler, halk eğitim ürünleri ve bireysel üreticilerin bir arada yer aldığı bir festival düzenlediklerini belirtti.

  • 5 / 3 Samsun'da kadın emeği festivali başladı: 350 kadın ürünlerini sergiliyor 2

    Başkan Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak kadın emeğini desteklemeyi amaçladıklarını, bireysel üreticilerin kooperatiflerle tanışmasını ve kadınların ürünlerini vatandaşlarla buluşturmasını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Çakır, festivalde çok değerli ve kıymetli ürünlerin sergilendiğini ve bu ürünlerin vatandaşlarla buluşturulmasının önemli olduğunu dile getirdi. Festival kapsamında ilk 7 gün bir grup, sonraki 7 gün ise farklı bir grup kadın ürünlerini sergileyecek.

  • 5 / 4 Samsun'da kadın emeği festivali başladı: 350 kadın ürünlerini sergiliyor 3

    Festivalin 14 gün süreceği ve iki grup halinde devam edeceği belirtildi. Başkan Çakır, festivalin bereketli ve huzurlu bir ortamda geçmesini ve kadın emeğinin değerini ortaya koymasını temenni etti.

  • 5 / 5 Samsun'da kadın emeği festivali başladı: 350 kadın ürünlerini sergiliyor 4