Samsun'da iki cana mal olan kazada otobüs şoförüne şok ceza: 4 yıl 7 ay!

  • 9 / 1 Samsun'da iki cana mal olan kazada otobüs şoförüne şok ceza: 4 yıl 7 ay! 0

    Samsun'un Terme ilçesinde, yol kenarında bekleyen iki kişiye otobüsün çarpması sonucu hayatlarını kaybettikleri kazayla ilgili davada, otobüs sürücüsüne verilen ceza tartışma yarattı. Sürücüye 4 yıl 7 ay hapis cezası verilirken, tahliyesine karar verildi.

  • 9 / 2 Samsun'da iki cana mal olan kazada otobüs şoförüne şok ceza: 4 yıl 7 ay! 1

    Olay, 25 Ağustos 2025 tarihinde Samsun-Ordu kara yolunun 61. kilometresinde meydana geldi. Çanakkale'den Rize'ye gitmekte olan bir yolcu otobüsü, yol kenarında park halindeki bir kamyonete branda çeken Aydın Yiğit (47) ve Mehmet Yıldız'a (71) çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan otobüs, daha sonra bir mısır tarlasına girdi. Kazada ağır yaralanan Yiğit ve Yıldız, kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetti. Otobüsteki 32 yolcu ise kazayı yara almadan atlattı. Kaza anı, otobüsün güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • 9 / 3 Samsun'da iki cana mal olan kazada otobüs şoförüne şok ceza: 4 yıl 7 ay! 2

    Kazanın ardından tutuklanan otobüs sürücüsü Hakan Mustafa Okul (64), olay günü yemekten zehirlendiğini ve bu nedenle fenalaştığını iddia etti. Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, "taksirle ölüme neden olma" suçundan yargılanan Okul, son duruşmada savunmasını yaptı. Mahkeme heyeti, sanık Okul'u önce 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca yapılan takdiri indirimle ceza 4 yıl 7 aya indirildi. Ayrıca, sürücü belgesine 2 yıl süreyle el konulmasına ve yaklaşık 6,5 ay tutuklu kaldığı dikkate alınarak tahliyesine karar verildi.

  • 9 / 4 Samsun'da iki cana mal olan kazada otobüs şoförüne şok ceza: 4 yıl 7 ay! 3

    Hayatını kaybeden Aydın Yiğit'in eşi Figen Yiğit (48) ve kardeşi İdris Yiğit (42), mahkeme kararına tepki gösterdi. Figen Yiğit, daha önce izleyemediği kaza anı güvenlik kamerası görüntülerini ilk kez izlediğini belirterek, sanığın zehirlenme savunmasının gerçeği yansıtmadığını savundu. Yiğit, "Eşime çarpma anını ilk defa izledim. Hâlâ kendinde, şerit değiştiriyor. Aracı savruluyor, sonra ne yaptım diye bakıyor. Ondan sonra kemerini çıkarıyor. Bayılan adam böyle mi olur?" diyerek karara isyan etti. Kardeşi İdris Yiğit ise yeniden yargılama talebinde bulundu.

  • 9 / 5 Samsun'da iki cana mal olan kazada otobüs şoförüne şok ceza: 4 yıl 7 ay! 4

  • 9 / 6 Samsun'da iki cana mal olan kazada otobüs şoförüne şok ceza: 4 yıl 7 ay! 5

  • 9 / 7 Samsun'da iki cana mal olan kazada otobüs şoförüne şok ceza: 4 yıl 7 ay! 6

  • 9 / 8 Samsun'da iki cana mal olan kazada otobüs şoförüne şok ceza: 4 yıl 7 ay! 7

  • 9 / 9 Samsun'da iki cana mal olan kazada otobüs şoförüne şok ceza: 4 yıl 7 ay! 8