Samsun'da dolu, 2 bin dönüm çeltik tarlasını vurdu
- 5 / 1
Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde etkili olan dolu yağışı, Yörükler Mahallesi'ndeki çeltik üreticileri için büyük bir felakete yol açtı. Yaklaşık 2 bin dönümlük ekili alan, şiddetli dolu taneleri nedeniyle ciddi hasar gördü.
- 5 / 2
Yağışın ardından bölgede İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından zarar tespit çalışmaları başlatıldı. Yörükler Mahallesi Muhtarı Veli Aydın, kendi 206 dönümlük çeltik arazisinde yaklaşık yüzde 75'lik bir zararının olduğunu belirtti. Muhtar Aydın, hasat makinesinin dökülen çeltikleri toplayıp toplayamayacağının belirsiz olduğunu vurgulayarak, üreticilerin borçlarının ertelenmesi için devletten destek istedi.
- 5 / 3
19 Mayıs Ziraat Odası Başkanı Bayram Konuş da üreticilerin içinde bulunduğu zor durumu dile getirdi. Konuş, yaklaşık 2 bin dönüm çeltik arazisinde görülen yüzde 75'lik dökülme oranının üreticileri çok mağdur ettiğini söyledi. Bu zorlu süreçte devletin yanlarında olmasını ve borçların ertelenmesini talep etti. Çeltik üreticileri, yaşadıkları büyük zararın ardından yetkililerden acil destek beklediklerini ifade ettiler.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 13:32İzmir'de 'Orman benim' etkinliği: Orman yangınlarının yüzde 95'i insan kaynaklı
- 13:22Lahmacun fiyatıyla Bodrum'u yargılamak haksızlık!
- 13:12Çilek festivali, bir milyondan fazla misafiri ağırladı
- 13:02Üniversite kampüsünde özel ihtiyaçlı gençler için unutulmaz bir mezuniyet coşkusu yaşandı
- 12:51Bodrum'da marketlere sıkı denetim: Sağlıklı gıda için kontroller sürüyor










