Samsun'da Demir-Çelik İşçileri Yetersiz Zam İçin Yürüdü: Eylem Devam Edecek mi?

  • 7 / 1 Samsun'da Demir-Çelik İşçileri Yetersiz Zam İçin Yürüdü: Eylem Devam Edecek mi? 0

    Samsun'da Yeşilyurt Demir Çelik İşletmesi'nde çalışan yüzlerce işçi, kendilerine yapılan maaş zammının yetersiz olduğunu belirterek protesto yürüyüşü başlattı.

  • 7 / 2 Samsun'da Demir-Çelik İşçileri Yetersiz Zam İçin Yürüdü: Eylem Devam Edecek mi? 1

    Üç gündür yemekleri yemeyerek ve servislere binmeyerek eylemlerini sürdüren işçiler, iş çıkışlarında düzenledikleri yürüyüşle taleplerini dile getiriyor. Eylemin üçüncü gününde, iş çıkışı Yeşilyurt İzabe Tesisi önünde toplanan yaklaşık 300 işçi, protesto yürüyüşüne geçti. Yaklaşık bir saat süren yürüyüşün ardından haddahane işçileriyle bir araya gelen grup, Yeşilyurt İdari Bina önüne giderek alkışlı protestoda bulundu. Polis, bir süre grubu durdurmaya çalışsa da, trafiğe engel olmadıklarını belirten işçiler yürüyüşlerine devam etti.

  • 7 / 3 Samsun'da Demir-Çelik İşçileri Yetersiz Zam İçin Yürüdü: Eylem Devam Edecek mi? 2

    İşçiler, haklı talepleri karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini vurguladı. Bina önündeki alkışlı protestonun ardından işçiler dağıldı ve eylem olaysız sona erdi. Konuyla ilgili Yeşilyurt Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada ise toplu iş sözleşmesi kapsamında 2023-2025 yılları arasında kapsam içi personele yapılan zam oranlarının %93,5 (2023), %63,79 (2024) ve %24 (2025) olduğu belirtildi. Açıklamada, en son 1 Ocak 2025'te yürürlüğe giren sözleşmeye göre 2025 yılında %24, 2026'nın ilk altı ayı için %6 ve ikinci altı ayı için %6 zam oranlarının anlaşıldığı ifade edildi. Yönetim, personel tarafından kabul edilen ve imzalanan sözleşme şartlarına tam olarak uyulduğunu ve özellikle brüt ücretten net ücrete geçişin sağlandığını belirtti.

  • 7 / 4 Samsun'da Demir-Çelik İşçileri Yetersiz Zam İçin Yürüdü: Eylem Devam Edecek mi? 3

  • 7 / 5 Samsun'da Demir-Çelik İşçileri Yetersiz Zam İçin Yürüdü: Eylem Devam Edecek mi? 4

  • 7 / 6 Samsun'da Demir-Çelik İşçileri Yetersiz Zam İçin Yürüdü: Eylem Devam Edecek mi? 5

  • 7 / 7 Samsun'da Demir-Çelik İşçileri Yetersiz Zam İçin Yürüdü: Eylem Devam Edecek mi? 6