Samsun Çarşamba OSB'de üretim ve istihdam hızla artıyor
- 3 / 1
Samsun'un Çarşamba Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde üretim ve istihdamın hızla arttığı bildirildi. 830 bin metrekarelik alana kurulan OSB'de 36 fabrika alanı bulunuyor. Şu an 15 fabrika aktif durumda olup yaklaşık bin kişiye istihdam sağlıyor. Boş fabrika alanı sayısı üçe düştü, diğer alanlarda ise ruhsat süreçleri tamamlandı. Her ay yeni bir fabrikanın üretime geçtiği belirtiliyor.
- 3 / 2
OSB'nin savunma sanayiine yönelik yatırımlarla öne çıktığı ifade edildi. Son olarak 5 bin metrekarelik bir alan, MKE ile entegre bir firmaya tahsis edildi. Diğer boş alanların da savunma sanayi için kullanılacağı öğrenildi. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ayhan Sonkaya, bölgede eğitime ve enerjiye yönelik yatırımların sürdüğünü vurguladı.
- 3 / 3
Sonkaya, 'OSB'ye 24 derslikli bir meslek lisesi ile 150 megavatlık bir trafo merkezi yapılıyor. Hem Çarşamba'yı hem de OSB'yi besleyecek bu projelerin yıl sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz. Ayrıca MKE ile entegre olacak bu yeni yatırım, bölgenin savunma sanayindeki önemini artıracak.' dedi.
- 16:23Bursa'da dehşet anları: Kamyon otomobili metrelerce sürükledi, aile kıl payı kurtuldu
- 16:13Denizli'de narkotikle mücadele zirvesi yapıldı
- 16:04CHP'li Güç'e AK Partili Saygılı'dan sert yanıt: Bankamatik memurları ve sel feryadı!
- 15:54Rektör Kibar, gençlerin kariyerine yön vermeye çağırdı
- 15:44İzmir'de dehşet anları! İnşaat vincinin parçası işçilerin üzerine düştü, 3 yaralı!









