Sakarya'da orman yangını: Büyükşehir Belediyesi tüm imkanlarını seferber etti
- 6 / 1
Sakarya'nın Geyve ilçesinde çıkan ve hızla yayılan orman yangını, bölge halkını ve yetkilileri alarma geçirdi. Yangının ilk anonsunun ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, olay yerine giderek müdahale çalışmalarını yerinde takip etti. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Sakarya Valiliği ile koordineli bir şekilde yangına müdahale ediyor.
- 6 / 2
Başkan Alemdar, olay yerinde yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin tüm imkanlarını seferber ettiğini ve yangının en kısa sürede söndürülmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Çok sayıda araç ve personelin yangın bölgesine sevk edildiği ve alevlerin yerleşim alanlarına sıçramasının önlenmesi için çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Başkan Alemdar, Valilik ve ilgili kurumlarla yakın işbirliği içinde çalıştıklarını vurguladı.
- 6 / 3
Yangının boyutu ve kontrol altına alınma süresi henüz netlik kazanmış değil. Ancak, yetkililerin yaptığı açıklamalara göre, yoğun çabalar sonucu yangının yayılım hızı yavaşlatıldı ve kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor. Bölgedeki hava koşullarının da yangınla mücadeleyi zorlaştırdığı belirtiliyor. Olayın gelişmeleri yakından takip ediliyor ve kamuoyuna düzenli olarak bilgi verileceği açıklandı.
- 6 / 4
Orman yangınları, sadece maddi hasarla kalmayıp, doğal çevreye ve biyolojik çeşitliliğe de ciddi zararlar verebiliyor. Bu yangının çevresel etkilerinin boyutunun değerlendirilmesi ve gerekli önlemlerin alınması da büyük önem taşıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin bu konuda da çalışmalar yapacağına dair beklentiler bulunuyor.
- 6 / 5
- 6 / 6
- 14:25Kış lastiği zorunluluğu sona erdi, sürücüler dikkat!
- 14:14Denizli'de forkliftin devrilmesi sonucu genç işçi hayatını kaybetti
- 14:05İzmir'de nefes kesen operasyon: 10 yıl hapis cezası olan firari uyuşturucu satıcısı yakalandı!
- 13:55Yumurta fiyatlarında büyük düşüş, üreticiler zor durumda
- 13:46Altınordu'nun kümede kalma savaşı: Önünde iki kritik final var!









