Sakarya, 15 Temmuz'u andı: Millet, hain darbe girişimine karşı tek yürek oldu
- 8 / 1
Sakarya halkı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 9. sene-i devriyesinde Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Valiliği’nin anma programında Demokrasi Meydanı’nda tek yürek oldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Valiliği, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 9. yıldönümünde Demokrasi Meydanı’nda anma programı düzenledi. 9 yıl önce bugün, hain kalkışmanın karşısında dimdik duran ve ortaya koyduğu iradeyle destan yazan Sakarya halkı, meydanda Türk bayraklarıyla yeniden tek yürek oldu.
- 8 / 2
Sakarya’da o gece yaşananlar film gösterimleriyle hatırlandı. İstiklal Marşı ile başlayan programda kahraman şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Eller şehitlere yapılan dualar için açıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra darbe teşebbüsüne karşı koymaya çalışırken yaralanan gazi Aslınur Ayhan Topal, vatandaşlara darbe girişiminde yaşadıklarını anlattı. Anma programında darbe girişimine ilişkin video ve kısa film gösterimleri yapıldı.
- 8 / 3
Anma programında söz alan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya halkının hain darbe girişiminde Sakarya Valiliğine tanklarla, tüfekle yürüyen FETÖ mensuplarına karşı bedenlerini siper ettiklerini belirtti. 'O gece millet sokaklara inmemiş olsaydı ya Suriye, ya Irak ya da Libya olurduk' diyen Alemdar, 15 Temmuz’un önemini vurguladı. Sakarya Valisi Rahmi Doğan ise, '15 Temmuz darbe girişiminin sene-i devriyesinde yine meydanlarda bir ve beraberiz' diyerek birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. O karanlık gecede sokaklara çıkarak, meydanları doldurarak bir taraftan hüznü yaşarken bir taraftan milletin şahlanışını görüp gururunu yaşadıklarını belirtti.
- 8 / 4
Öte yandan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde karanlık gecenin dokuzuncu yıl dönümünde camilerden sela sesleri yükseldi. Birlik ve beraberliğin sembolü halinde gelen selalar, tüm Türkiye’de olduğu gibi Sakarya’da da saatler gece saat 00.13’ü gösterdiğinde tüm camilerde okundu.
- 8 / 5
- 8 / 6
- 8 / 7
- 8 / 8
- 18:03Pomerode'de dev köprü için 82 tonluk kirişler yerleştirildi
- 17:54LGS yolunda engel yok: Belediyeden özel destekle öğrenci sınavına yetişti
- 17:46Bolvadin'de hayvan pazarı açılıyor: Üreticilere güvenli hizmet ortamı sağlanacak
- 17:36Uşak yükseklerinde dolu paniği: Her yer beyaza büründü
- 17:28Trump'ın açıklamaları petrol piyasalarını sarsmaya devam ediyor









