Ramazan öncesi Bursa'da fahiş fiyat denetimleri başladı
- 5 / 1
Ticaret Bakanlığı, Ramazan ayı öncesinde fırsatçıların önüne geçmek amacıyla Türkiye genelinde market, toptancı, fırın ve yeme-içme işletmelerinde denetimlerini artırdı.
- 5 / 2
Bursa'da yapılan denetimlerde, 450 işletmede toplam 142 bin ürün kontrol edildi. Bu denetimlerin sonucunda yaklaşık 1 milyon 100 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca, 2025 yılında Bursa genelinde toplamda 71 milyon 766 bin 904 lira cezai işlem yapılmıştı.
- 5 / 3
Bursa Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayına yaklaşırken tüketicinin korunması için sahaya indi. Denetimler, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde gerçekleştirildi. Market ve toptancılardaki temel gıda ürünleri, et ve et ürünleri titizlikle incelendi. Ekipler, ürünlerin fiyat etiketlerinin mevcut olup olmadığını, raf fiyatı ile kasa fiyatı arasındaki uyumsuzlukları denetledi. Denetimlerde fırınlarda ekmek fiyat tarifeleri kontrol edilirken, yeme-içme işletmelerinin giriş kapılarında fiyat listelerinin bulunup bulunmadığı da gözden geçirildi. Yetkililer, haksız fiyat ve stokçuluk şüphesi taşıyan ürünlerin son üç aylık alış ve satış faturalarını inceleyerek gerektiğinde Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na başvuracaklarını belirtti.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 18:15Doğanın gizli 'fren'i ortaya çıktı: Depremleri durduran sır perdesi aralandı
- 18:05Japonya ekonomisi, ilk çeyrekte güçlü büyüme kaydetti
- 17:55Datça'da 19 Mayıs coşkusu: Türk bayraklı atlı gösteri nefes kesti
- 17:45Burhaniye'de gastronomi ve turizm için önemli toplantı yapıldı
- 17:35İSTANBUL OTOYOL CEZASI, BURSA'DAN ÇIKMAYAN ARACA KADAR ULAŞTI: İCRA ŞOKU!










