Putin ve es-Sisi'den nükleer enerji devrimi: El-Dabaa santralinde tarihî buluşma
- 3 / 1
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Mısır’da Rusya tarafından inşa edilen El-Dabaa Nükleer Santrali’nin ilk güç ünitesinin reaktör kabının kurulum törenine video konferans yoluyla katıldı. Bu etkinlik, iki liderin santralin ilerleyişini kutladığı önemli bir an olarak kayıtlara geçti.
- 3 / 2
Putin, El-Dabaa Nükleer Santral projesinin es-Sisi’nin kişisel desteği sayesinde gerçekleştiğini belirterek, es-Sisi’nin doğum gününü kutladı ve "Sayın Cumhurbaşkanı, doğum gününüz kutlu olsun. Size sağlık, esenlik ve kamu hizmetinizde başarılar dilerim" dedi. Ayrıca, bu projenin Rusya ile Mısır arasındaki işbirliğini güçlendirdiğini vurguladı.
- 3 / 3
Es-Sisi, tören sırasında Mısır’ın nükleer enerji alanında öncü bir konuma geleceğini ifade ederek, santralin binlerce istihdam yaratacağını belirtti. El-Dabaa Nükleer Santrali, 2015’teki Rusya-Mısır anlaşması kapsamında inşa ediliyor ve dört üniteden oluşan santral, toplam 4 bin 800 megavat kapasiteye sahip olacak; tüm üniteler hizmete girdiğinde Mısır’ın elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak.
- 09:58Ajan filmlerinin efsanevi uydu telefonu Aydın'da yeniden canlandı!
- 09:51Bayram dönüşü için sürücülere önemli uyarılar
- 09:44Bursa'da kontrolden çıkan otomobil tarlaya uçtu: 4 yaralı
- 09:36Kentsel dönüşümde imzalar evinizi uçuruyor, borç batağına sürüklüyor: Uzmanlar uyarıyor!
- 09:29Afra Saraçoğlu'nun şıklığı sosyal medyada gündem oldu









