Peru'da kritik seçim: Halk 'istikrar' için sandık başında, 8 başkanın değiştiği 10 yıldan sonra...
- 4 / 1
Güney Amerika ülkesi Peru, önümüzdeki beş yıl boyunca ülkeyi yönetecek yeni devlet başkanını seçmek için sandık başına gitti. 34 milyonu aşan nüfusuyla Peru'da, 27 milyondan fazla seçmen sabah saat 07.00'den itibaren oy kullanmaya başladı.
- 4 / 2
Zorunlu oy uygulamasının geçerli olduğu ülkede, seçmenler akşam 17.00'ye kadar sandık başında olacak. Peruluları oldukça kapsamlı bir oy pusulası bekliyor; sadece devlet başkanı ve yardımcısı değil, aynı zamanda 130 sandalyeli Temsilciler Meclisi, 60 üyeli Senato'nun tamamı ve And Parlamentosu temsilcileri de belirlenecek. Kamuoyu yoklamaları, 35 adayın yarıştığı seçimlerin ilk turunda hiçbir adayın yüzde 50 barajını aşamayacağına işaret ediyor, bu da seçimin ikinci tura kalma ihtimalini güçlendiriyor.
- 4 / 3
Adaylar arasında eski Devlet Başkanı Alberto Fujimori'nin kızı Keiko Fujimori dikkat çekerken, Lima'nın eski belediye başkanlarından Ricardo Belmont ve Rafael López Aliaga ile komedyen Carlos Álvarez da öne çıkan isimler arasında yer alıyor. Son 10 yılda 8 devlet başkanının görev yaptığı ülkede, derinleşen siyasi kriz ve istikrarsızlık seçimlerin ana gündem maddelerinden biri. Sandıkların kapanmasının ardından başlayacak oy sayımının yavaş ilerlemesi bekleniyor ve kesin sonuçların birkaç gün içinde açıklanması öngörülüyor. Seçim süreci, Avrupa Birliği ve Amerikan Devletleri Örgütü heyetleri dahil olmak üzere toplam 487 uluslararası gözlemci tarafından yakından takip ediliyor.
- 4 / 4
- 13:05Beşiktaş'ta bayram coşkusu: Başkan ve yönetimden taraftara sıcak mesajlar
- 12:58Seattle merkezli pizzacı robot şirketi iflas etti
- 12:50Muratpaşa'da Turunç Masa'dan rekor çözüm: Nisan'da 12 binden fazla vatandaşın sesi duyuldu
- 12:43Esenyurt'ta kıskançlık dehşeti: Genç kızı bıçakladı
- 12:36Kayseri amatör liglerine bayram molası









