Özel, Terörsüz Türkiye Komisyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu

  • 6 / 1 Özel, Terörsüz Türkiye Komisyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu 0

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş’yi (TUSAŞ) ve CHP İlçe Başkanlığını ziyaret eden Özel, esnaf ziyaretlerinin ardından Kahramankazan Belediyesi'ni ziyaret etti ve Ulu Cami'de cuma namazını kıldı.

  • 6 / 2 Özel, Terörsüz Türkiye Komisyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu 1

    Özel, cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada, Terörsüz Türkiye süreci çerçevesinde kurulan Meclis komisyonuna ilişkin görüşlerini paylaştı. 'Her şeyin tam mutabakat olmasını isteriz. Olmasa da nitelikli çoğunluk aranacak. Doğruya doğru diyeceğiz, yanlışa yanlış diyeceğiz. Hiçbir yanlışın içinde olmayacağız. Birtakım endişeler oluşturuluyor. Asla anayasa tartışmasının içinde olmayacağız.' şeklinde konuştu. Komisyonun Meclisin yetkilerini devralan bir yapı olmadığını, yasa yapma yolunda uzlaşı zemini aradıklarını vurguladı. Şehit aileleri ve gazilerin mutlaka dahil edilmesi gerektiğini, sivil toplumun katkısının alınması gerektiğini dile getirdi.

  • 6 / 3 Özel, Terörsüz Türkiye Komisyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu 2

    Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Parlar'ın başarılı çalışmalarına değinen Özel, CHP'nin temiz ve ilkeli belediyeciliğini Türkiye nüfusunun yüzde 65'ine taşıdıklarını belirtti. 4-5 yıl önce Kahramankazan'a grup başkanvekili olarak geldiğinde, doğru bir aday ile belediye başkanlığının kazanılacağını söylediğini hatırlattı ve bugün bu başarının meyvelerini topladıklarını ifade etti. Aksaray'a miting için gideceğini, Kahramankazanlılara ev sahiplikleri için teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

  • 6 / 4 Özel, Terörsüz Türkiye Komisyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu 3

    Özel, konuşmasının sonunda Türk'ün, Kürt'ün, Laz'ın, Çerkez'in bir arada yaşaması ve hakkının korunması gerektiğini vurguladı. Kendi Balkan göçmeni bir ailenin torunu olduğunu belirterek, Cumhuriyet'in temel değerlerinin bekçisi olduklarını, komisyonda da Cumhuriyet'in değerlerine zarar verecek hiçbir şeye müsaade etmeyeceklerini söyledi. 'Kürtler ile Türkler yüz yıl önce olduğu gibi kol kola girerse Kürt’ün de, Türk’ün de çocuğunun karnı doyacak' dedi ve barış dolu bir gelecek vadetti. Özel, cuma namazı çıkışında cemaate lokma ve halka tatlısı dağıttı.

  • 6 / 5 Özel, Terörsüz Türkiye Komisyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu 4

  • 6 / 6 Özel, Terörsüz Türkiye Komisyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu 5