Osmangazi'de çocuk işçiliğine karşı güçlü bir çağrı yapıldı
- 3 / 1
Osmangazi Belediyesi, çocukların geleceğine sahip çıkarak 'Çocuklar Geleceğimiz; Geleceğimizi Korumalıyız!' temasıyla anlam dolu bir sempozyum düzenledi.
- 3 / 2
Bu etkinlikte, çocuk işçiliğinin sağlık, eğitim ve hukuk boyutları uzman isimler tarafından ele alındı. Dünyada her yıl 12 Haziran'da kutlanan Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında yapılan sempozyum, Osmangazi Belediyesi ve Osmangazi Kent Konseyi iş birliğiyle Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi'nde gerçekleştirildi. Çocukların geleceğini korumanın toplumsal bir sorumluluk olduğu vurgulandı.
- 3 / 3
Bursa eski İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin H. Serdar, çocuk işçiliğinin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda ciddi bir sağlık ve toplumsal sorun olduğunu belirtti. Yaklaşık 1,5 milyon çocuğun tarım, sanayi ve hizmet sektöründe çalıştırıldığını ifade eden Serdar, bu sorunun çözülmesi için toplumun tüm kesimlerinin bu konuya el atması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, çocukların sadece iş gücü olarak değil, toplumun geleceğini etkileyecek bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.
- 16:01Ankara Havalimanı, küresel liderleri ağırlayacak dev bir havacılık merkezine dönüşüyor
- 15:52Estetik cerrahiden 30 yıl gençleşmek mümkün mü? Ünlü estetikçi yanıtlıyor
- 15:43İkizdere Barajı'nda umut veren yükseliş: Yüzde 48,4 doluluk oranı çiftçiyi sevindirdi
- 15:34Bilecik'te panik anı: Fren yerine gaza basıp hastanelik oldu
- 15:25Sinemanın Kalbi Denizli'de Atıyor: Kısa Film Atölyesi Başladı










