Osmangazi'de Bursa'nın kurtuluşu anlatıldı

  • 3 / 1 Osmangazi'de Bursa'nın kurtuluşu anlatıldı 0

    Bursa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Hisar Arkeoparkı Kültür Buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen söyleşide, şehrin işgal süreci ve kurtuluş mücadelesi tarihi belgeler ışığında ele alındı.

  • 3 / 2 Osmangazi'de Bursa'nın kurtuluşu anlatıldı 1

    Osmangazi Belediyesi'nin kültürel mirası yaşatma hedefi doğrultusunda Hisar Arkeoparkı'nda düzenlenen etkinlikte, Yaşar Kemal Medeniyetler Kütüphanesi Konferans Salonu ev sahipliği yaptı. Programda, Bursa'nın işgal altında geçirdiği günler, milli mücadele hareketinin gelişimi ve kentin bağımsızlığına kavuşma süreci detaylandırıldı. Doç. Dr. Hacer Karabağ Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya Karaaslan'ın moderatörlüğünde yaptığı sunumda, işgalin Bursa'da bıraktığı derin izleri ve uluslararası arşivlerde yer alan belgelerle dönemin acılarını gözler önüne serdi. Arslan, işgalin Anadolu'da ve Bursa'da milli mücadelenin daha da güçlenmesine vesile olduğunu vurguladı.

  • 3 / 3 Osmangazi'de Bursa'nın kurtuluşu anlatıldı 2

    Doç. Dr. Karabağ Arslan, 26 Ağustos'ta başlayan Büyük Taarruz'un ardından Türk ordusunun başarısıyla Bursa'nın yeniden özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti. Konuşmasında tarih bilincinin önemine de değinen Arslan, Mehmet Akif Ersoy'un "Hiç ibret alınsaydı tarih tekerrür eder miydi?" sözünü hatırlatarak, geçmişten ders çıkarmanın önemini vurguladı. Bu tür kültürel buluşmaların toplumun tarih bilincini artırdığını belirten Arslan, Osmangazi Belediyesi'ne teşekkürlerini sundu.