Osmangazi'de altyapı güçlendiriliyor
- 4 / 1
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi'nde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yenileme çalışmalarını sürdürüyor. BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yürütülen bu proje, ilçenin altyapı ağını güçlendirmeyi amaçlıyor.
- 4 / 2
Şahin Biba başkanlığında başlatılan altyapı seferberliği kapsamında, BUSKİ ekipleri nisan ayından bu yana 17 ilçede önemli çalışmalara imza attı. Eylül ayında toplam 17 kilometre içme suyu, 16 kilometre kanalizasyon ve 6,2 kilometre yağmur suyu hattı imalatı tamamlandı. Aynı dönemde 27 bin 500 metrekare parke kaplama, 40 bin ton sıcak asfalt ve 6 bin metreden fazla dere temizliği gerçekleştirildi. Ekim ayında da bu çalışmaların devam ettiği belirtildi.
- 4 / 3
Osmangazi ilçesine bağlı Hüdavendigar Mahallesi'nde yürütülen çalışmalarda, 170 metrelik mevcut kanalizasyon hattı yenilenirken, bölgeye 170 metrelik yeni yağmur suyu hattı da kazandırılıyor. Toplam 340 metrelik bu altyapı imalatının tamamlanmasıyla, atık suların daha sağlıklı tahliye edilmesi ve yağışlı havalarda oluşabilecek su birikintileri ile taşkın riskinin azaltılması hedefleniyor. Hüdavendigar Mahallesi Muhtarı Mustafa Pala, çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şahin Biba ve BUSKİ ekiplerine teşekkür etti.
- 4 / 4











