Ortaca'da yılların su sorunu kökten çözülüyor: Tepearası'nda 4 bin metrelik hat yenileniyor
- 4 / 1
Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, Ortaca ilçesinin Tepearası Mahallesi'nde sık sık arızaya neden olan ve su kesintilerine yol açan 4 bin metrelik eski içme suyu hattını yenileme çalışmalarına başladı.
- 4 / 2
Mahalledeki ekonomik ömrünü tamamlamış ve kullanım ömrü sona ermiş olan eski içme suyu hattı, yenileme çalışmalarıyla birlikte daha güvenli ve dayanıklı bir yapıya kavuşturulacak. Bu sayede bölgede hat arızalarından kaynaklanan su kesintilerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. MUSKİ ekipleri, içme suyu kuyusundan depoya su ileten terfi hattı ile depodan evlere su dağıtan şebeke hattını tamamen yenileyecek.
- 4 / 3
Tepearası Mahalle Muhtarı Temel Hakkı İpek, daha önce günde 4-5 kez hat patlaması yaşadıklarını belirterek, sorunun kökten çözümü için MUSKİ'nin titiz bir çalışma planladığını söyledi. Mahalle sakini Hüseyin Özlemat da yeni döşenen boruların modern malzemelerle ve büyük bir titizlikle yerleştirildiğini, hattın çok uzun ömürlü olacağını düşündüğünü ifade etti. Özlemat, eski boruların yetersizliği ve sığ döşenmesi nedeniyle sık sık patlak yaşandığını, ancak şimdi bu büyük dertten kurtulduklarını dile getirdi.
- 4 / 4
- 10:21Karakaya Barajı'ndaki su tahliyesi, vatandaşlar için göz alıcı bir manzara sundu
- 10:14Peru'da Dağa Kazınmış 5 Bin Delik: İnka Muhasebe Sırrı Çözülüyor!
- 10:07Dipsizgöl'ün renk değişimi, ziyaretçileri hayal kırıklığına uğrattı
- 09:58Ajan filmlerinin efsanevi uydu telefonu Aydın'da yeniden canlandı!
- 09:51Bayram dönüşü için sürücülere önemli uyarılar









