Orhaneli'de yeni doğan bebekler için 188 fidan toprakla buluşturuldu
- 4 / 1
Orhaneli Belediyesi, 'Yeni Doğan Ormanı' projesi kapsamında anlamlı bir fidan dikim etkinliği düzenledi. 2024-2025 yıllarında dünyaya gelen bebekler adına toplam 188 fidan toprakla buluşturuldu. Dikilen her fidana, bebeklerin isimlerinin yazılı olduğu kartlar asılarak kalıcı bir hatıra oluşturuldu.
- 4 / 2
Fidan dikimi, 18 Haziran 2025 tarihinde Orhaneli'nin Girencik ve Yörükler mahalleleri arasında çıkan orman yangınından zarar gören alanda gerçekleştirildi. Bu etkinlikle, yangınla tahrip olan bölgenin yeniden yeşillendirilmesi ve gelecek nesillere umut aşılanması hedeflendi. Yeni doğan çocuklar adına dikilen fidanlar, hem doğanın iyileşmesine hem de sembolik bir mirasa dönüştü.
- 4 / 3
Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, etkinlikte yaptığı konuşmada, yangın felaketinde kaybedilen orman alanlarını yeniden yeşertmek için bir araya geldiklerini vurguladı. Tayır, 'İlçemizde dünyaya gelen her bebek için bir fidan dikme anlayışıyla bu alanı çocuklarımız adına tekrar yeşillendirmek istiyoruz. Bu kapsamda 2024 yılından itibaren doğan 188 çocuğumuz için 188 fidanı bugün toprakla buluşturduk. İlerleyen dönemlerde de her yeni doğan bebek için fidan dikmeye devam edeceğiz' dedi. Etkinlikte, belediye personeli de Başkan Tayır'la birlikte fidan dikimine katılarak dayanışma örneği sergiledi.
- 4 / 4
- 01:01Sağlık Sektöründe Büyük Temizlik: Elazığ'da 3 Kuruma Dev Operasyon, Doktor ve Hemşireler Dahil Çok Sayıda Gözaltı
- 00:51Elazığ'da sağlık kuruluşlarına operasyon: Hastane sahibi gözaltında
- 00:40Atiye'den müjdeli haber: Dördüncü kez anne oluyor, cinsiyet de belli!
- 00:31San Diego'da cami önünde silahlı saldırgan alarmı: Polis bölgede önlem aldı
- 00:21Emekliler 40 gün sonra yüzde 19 zam alacak ama bu yeter mi?










