Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Malezya ile iş birliği protokolleri imzaladı
- 3 / 1
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Glasgow'da düzenlenen 36. Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği Konferansı ve Fuarı (EAIE 2026) çerçevesinde Malezya'nın önde gelen üniversiteleriyle iş birliği protokolleri imzaladı.
- 3 / 2
İmzalanan protokollerle OMÜ ve Malezya'daki Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) ile Universiti Sultan Zainal Abidin arasında akademik ve bilimsel iş birliklerinin geliştirilmesi, öğrenci ve akademik personel hareketliliğinin artırılması amaçlanıyor. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ile UPSI Rektör Vekili Prof. Dr. Ramlee Ismail, bu protokolü imzalayarak yeni akademik bağlantılar kurmayı hedefliyorlar.
- 3 / 3
Protokol kapsamında iki üniversitenin akademik birimleri arasında karşılıklı öğrenci ve öğretim üyesi değişiminin yanı sıra ortak araştırma çalışmaları, bilimsel toplantılar ve akademik etkinlikler gerçekleştirilecek. Universiti Sultan Zainal Abidin ile imzalanan ikinci anlaşma ise OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ve üniversitenin Rektör Vekili Prof. Dr. Shukor Abd Rezzak tarafından onaylandı. Bu anlaşma, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi alanlarda iş birliğini geliştirmeyi öngörüyor.










