OMÜ, uluslararası proje yıldızlarını buluşturdu
- 4 / 1
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Türkiye Ulusal Ajansı (TUA) iş birliğiyle 'Yıldızlar Ligi Erasmus+ Merkezi Projeler Bilgilendirme Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Kamu kurumları, üniversiteler, özel sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, Türkiye'nin uluslararası proje kapasitesini artırmayı amaçlayan bir buluşma olarak öne çıktı.
- 4 / 2
Programın açılışında konuşan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, küresel dinamiklerin hızla değiştiğini ve yükseköğretim kurumlarının buna hızlı uyum sağlamasının zorunlu olduğunu belirtti. Kurnaz, rekabet gücünü artıran üniversitelerin çok paydaşlı projeler üreten, uluslararası iş birliklerini güçlendiren ve öğrencilerine küresel deneyim fırsatları sunan kurumlar olduğunu vurguladı. OMÜ'nün uluslararasılaşmayı stratejik bir vizyon olarak konumlandırdığını ifade etti.
- 4 / 3
Rektör Yardımcısı Kurnaz, OMÜ'nün güçlü uluslararası iğ birliği ağını somut rakamlarla açıkladı. Üniversitenin 702 Erasmus+ anlaşması, 185 üniversiteyle ikili iş birlikleri, 69 farklı programdan 82 öğrencinin uluslararası eğitim hareketliliğine katılımı, 42 öğrencinin Avrupa'da staj deneyimi ve 4 bin 690 uluslararası öğrencisi olduğunu belirtti. Bu rakamların, OMÜ'nün uluslararası iş birliğine açık güçlü kapasitesinin göstergesi olduğunu söyledi. Uluslararası projelerin bilgi üretimini artırdığını, kurumsal kapasiteyi güçlendirdiğini ve öğrencilerin küresel ufkunu genişlettiğini ekledi.
- 4 / 4
Türkiye Ulusal Ajansı Uzman Yardımcısı Ünal Görkem Akman, Erasmus+ programının sadece öğrenci ve personel hareketliliği olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı. Programın kurumlar arası ortaklıklar, müfredat geliştirme, sektörel beceri eğitimleri ve uzaktan eğitim altyapısının güçlendirilmesi gibi geniş kapsamlı iş birliklerini içerdiğini belirtti. Akman, Avrupa Komisyonu'nun doğrudan yönettiği ve hibe miktarı 4 milyon Euro'ya kadar çıkabilen merkezi projelerin stratejik önemine dikkat çekti. Türkiye'nin bu alanda son yıllarda ciddi bir başarı ivmesi yakaladığını ve geçen yıl merkezi projelere en çok başvuru yapan beşinci ülke olduğunu açıkladı. Başvuruların büyük kısmının üniversiteler ve kamu kurumları tarafından yapıldığını, sivil toplum kuruluşlarının da katkı sunduğunu ifade etti. Toplantıda, Türkiye Ulusal Ajansı uzmanları ve üniversite öğretim üyeleri Erasmus+ merkezi projeleri, spor fırsatları ve mesleki mükemmeliyet merkezleri üzerine sunumlar gerçekleştirdi. Etkinlik, katılımcılarla çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
- 05:19Burak Yılmaz'dan ayrılık sonrası Gaziantep FK'dan veda mesajı
- 05:09Zeytinburnu'ndaki Balıklı Rum Hastanesi, Yadigar projesi ile restore edildi
- 04:59Mehmet Şimşek New York'ta küresel devlerle buluşuyor: Yatırım turunda kritik temaslar
- 04:50Çin'de dev pantolon şeklinde gökdelen inşa edildi
- 04:401 Liraya Düşen Nane ve Maydanoz İçin Market Önünde İzdiham! Sosyal Medya Alev Aldı










