Öğretmenler bu kez öğrenci oldu: Aydın'ın meşhur Paşa Böreği'ni yapmayı öğrendiler
- 4 / 1
Aydın'da görev yapan öğretmenler, bu kez sınıfta öğreten değil, mutfakta öğrenen rolüne büründü. Aydın Öğretmen Akademileri Şehir ve Kültür Akademisi etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Kültürden Sofraya: Paşa Böreği Deneyimi' başlıklı atölye çalışmasında, öğretmenler Aydın'ın önemli lezzetlerinden Paşa Böreği'ni yapmayı öğrendi.
- 4 / 2
Atölyede, öğretmenler Paşa Böreği'nin geleneksel yapım aşamalarını birebir deneyimleme fırsatı buldu. Yörenin mutfak kültürüne ilişkin bilgilerin de paylaşıldığı etkinlik, öğretmenlerin hem pratik becerilerini geliştirdi hem de yerel kültüre dair farkındalıklarını artırdı.
- 4 / 3
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Ar-Ge Birimi tarafından yapılan açıklamada, 'Aydın Öğretmen Akademileri Şehir ve Kültür Akademisi kapsamında akademi öğretmenlerimizin katılımıyla 'Kültürden Sofraya: Paşa Böreği Deneyimi' etkinliğimizde öğretmenlerimiz Aydın mutfağının özel lezzetlerinden Paşa Böreği'nin geleneksel yapım aşamalarını yerinde deneyimleme fırsatı buldu' ifadelerine yer verildi. Bu açıklama, etkinliğin resmiyetini ve eğitimsel amacını vurguladı.
- 4 / 4
- 10:49Başkan Tugay, Kiraz'da yol ve asfalt müjdesi verdi
- 10:42Brad Pitt, penis kremi firmasıyla davalık oldu: İsim krizi büyüyor
- 10:35Ilıca'da 77 yıllık bayramlaşma geleneği coşkuyla sürdü
- 10:28Karadeniz'in sesi Kazım Koyuncu'nun hayatı beyaz perdede canlanıyor: Cem Yiğit Üzümoğlu başrolde
- 10:21Karakaya Barajı'ndaki su tahliyesi, vatandaşlar için göz alıcı bir manzara sundu









