Niğde Belediyesi, 120 milyon liralık yatırımla beton ve taş üretiminde dışa bağımlılığı bitiriyor
- 6 / 1
Niğde Belediyesi, 120 milyon liranın üzerinde yatırımla hayata geçirdiği beton, parke ve kaldırım taşı üretim tesisiyle hizmete girdi. Bu tesis, belediyenin şehir inşasında kullanılan hazır betonu da kendi bünyesinde üreterek dışa bağımlılığı tamamen sonlandırmasını sağlayacak.
- 6 / 2
Yatırım sayesinde Niğde Belediyesi, çalışmalarında dış tedarik süreçlerine olan bağımlılığını ortadan kaldırarak üretimde tam kontrole sahip olacak. Tesis, satın alma süreçlerinden kaynaklanan zaman kayıplarını önleyecek ve belediyenin piyasa şartlarından etkilenmeden, düşük maliyetle ve kendi belirlediği kalite standartlarında üretim yapmasını mümkün kılacak.
- 6 / 3
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, tesisle ilgili yaptığı açıklamada, "Niğde'ye büyük bir yatırımı daha kazandırdık. Artık hazır betonumuzu, kilitli parkemizi, bordürlerimizi ve kaldırım taşlarımızı kendimiz üreteceğiz" dedi. Özdemir, tesisin 24 saat çalıştığında günde 4000 metrekarelik taş üretebileceğini ve bunun yüzlerce çeşit taşı kapsayacağını belirtti. Hedeflerinin bölgeye de hizmet etmek olduğunu vurguladı.
- 6 / 4
Başkan Özdemir, "Niğde Belediyesi bütün ihtiyaçlarını karşılayacak konuma doğru geliyor. Bu tesisten sonra neredeyse bütün ihtiyaçlarımızın tamamını karşılamış olacağız" ifadelerini kullanarak, yatırımın belediyenin operasyonel özerkliğini artıracağını dile getirdi. Bu adım, yerel yönetimlerin kaynak kullanımında verimliliği ve sürdürülebilirliği hedeflediğini gösteriyor.
- 6 / 5
- 6 / 6
- 13:55Okyanusun derinliklerinde saklı dev şelale keşfedildi
- 13:48Toz bulutları geri döndü: Akciğerlerden beyne yayılan felç tehlikesi için kırmızı alarm!
- 13:41Antep fıstığı fiyatları artışta: Yeni zam kapıda mı?
- 13:34Göğüs ağrısı krizi yolda ambulansla aşıldı: Hayati tehlike atlatıldı
- 13:27Fransa, yeni binalarda doğalgaz kombisi kullanımını yasakladı









