Nevşehir'deki yangın, 7 bağ evini kullanılamaz hale getirdi

  • 5 / 1 Nevşehir'deki yangın, 7 bağ evini kullanılamaz hale getirdi 0

    Nevşehir'de otluk alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle bağ evlerine sıçradı. Yangında yaklaşık 200 dönüm alan büyük zarar gördü ve 7 bağ evi kullanılamaz hale geldi.

  • 5 / 2 Nevşehir'deki yangın, 7 bağ evini kullanılamaz hale getirdi 1

    Yangın, Nevşehir - Gülşehir karayolu üzerindeki Nar Beldesi Çalıbağı mevkiinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir sebeple başlayan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayılarak bağ evlerinin bulunduğu bölgeye ulaştı. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye, Orman Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, sağlık, jandarma ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • 5 / 3 Nevşehir'deki yangın, 7 bağ evini kullanılamaz hale getirdi 2

    Yangına, itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Müdürlüğü'ne ait arazözler ve İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makineleriyle müdahale edildi. Alevlerin bağ evlerine ulaşması üzerine ev sahipleri de kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmeye çalıştı. Bazı bağ evi sahiplerinin, alevlere pet şişelerdeki sularla müdahale ettiği gözlemlendi. Ekiplerin yoğun çabası sonucu yangın, yaklaşık 2 saatlik bir müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

  • 5 / 4 Nevşehir'deki yangın, 7 bağ evini kullanılamaz hale getirdi 3

  • 5 / 5 Nevşehir'deki yangın, 7 bağ evini kullanılamaz hale getirdi 4