Muhtarları tuzağa düşürüp 3,5 milyon TL'yi cebe indirdiler: İş vaadiyle 120 kişi dolandırıldı!

  • 5 / 1 Muhtarları tuzağa düşürüp 3,5 milyon TL'yi cebe indirdiler: İş vaadiyle 120 kişi dolandırıldı! 0

    Hatay merkezli "Nabız-Check-Up" operasyonu, iş hayali kuran 120 vatandaşı hedef alan bir dolandırıcılık şebekesini çökertti. Polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu, muhtarlardan alınan bilgilerle ulaşılan vatandaşlara kamuya iş vaadinde bulunularak toplamda 3,5 milyon TL dolandırıldığı ortaya çıktı. Operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

  • 5 / 2 Muhtarları tuzağa düşürüp 3,5 milyon TL'yi cebe indirdiler: İş vaadiyle 120 kişi dolandırıldı! 1

    Dolandırıcıların, muhtarları arayarak çevrelerinde işe ihtiyacı olan vatandaşların olup olmadığını sorduğu ve ardından 'Check-Up' sağlık raporu adı altında para talep ederek insanları tuzağa düşürdüğü belirlendi. İzmir, İstanbul, Ankara gibi 34 ilde faaliyet gösteren şebekenin, vatandaşların iş kurma hayallerini sömürdüğü anlaşıldı. Mağdurlardan biri olan ve kendi yakını da 12 bin TL dolandırılan Emek Mahalle Muhtarı Celal Sarı, dolandırıcıların muhtarların vatandaşlar nezdindeki güvenini kullanarak bu yöntemi seçtiğini vurguladı.

  • 5 / 3 Muhtarları tuzağa düşürüp 3,5 milyon TL'yi cebe indirdiler: İş vaadiyle 120 kişi dolandırıldı! 2

    Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda, şüphelilerin finansal hareketleri MASAK tarafından incelenerek deliller toplandı. 16 Nisan'da Adana'da 7 eve eş zamanlı düzenlenen operasyonda 8 şüpheli yakalandı. Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan şahıslardan birinin 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası, 6 farklı aranma kaydı ve 10 bin TL idari para cezası olduğu, diğerinin ise 13 aranma kaydının bulunduğu tespit edildi. Bu olay, vatandaşları her türlü iş vaadi ve şüpheli taleplere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

  • 5 / 4 Muhtarları tuzağa düşürüp 3,5 milyon TL'yi cebe indirdiler: İş vaadiyle 120 kişi dolandırıldı! 3

  • 5 / 5 Muhtarları tuzağa düşürüp 3,5 milyon TL'yi cebe indirdiler: İş vaadiyle 120 kişi dolandırıldı! 4