Muğla, zorlu küresel koşullara rağmen ihracatını yükseltti
- 4 / 1
Ege Bölgesi'nin ihracatına önemli katkılar sunan Muğla, küresel ticaretteki yavaşlamaya ve maliyet artışlarına rağmen ilk beş ayda ihracatını yüzde 6,5 oranında artırmayı başardı. Özellikle su ürünleri, örtü altı sebzeler, narenciye ve madencilik sektörlerindeki güçlü performansıyla dikkat çeken kent, Ege İhracatçı Birlikleri'nin (EİB) açıkladığı verilere göre bölge genelindeki düşüşe rağmen yükseliş trendini sürdürdü.
- 4 / 2
Ege Bölgesi'nin Ocak-Mayıs 2026 dönemindeki toplam ihracatı yüzde 2,5'luk bir düşüşle 17 milyar 605 milyon dolara gerilerken, Muğla'nın bu dönemdeki ihracatı 572 milyon dolara ulaştı. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine göre 537 milyon dolardan yapılan bir sıçramayı temsil ediyor. Kent, özellikle mayıs ayında tek başına 124 milyon dolarlık dövizi Türkiye'ye kazandırdı. Muğla'nın ihracatında su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, 385 milyon dolarlık payla lokomotif görevi gördü ve toplam ihracatın yüzde 67'sini oluşturdu.
- 4 / 3
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Muhammet Öztürk, Ege Bölgesi'nin genel ihracatındaki düşüşe rağmen Denizli, Balıkesir, Muğla, Kütahya ve Uşak gibi illerin üretim ve ihracat gücünü koruduğunu ve bu illerin ihracatlarını artırmayı başardığını vurguladı. Öztürk, bu başarının küresel ticaretteki yavaşlama, maliyet artışları ve kur baskısı gibi zorluklara rağmen elde edildiğini belirtti.
- 4 / 4
- 15:15Bursaspor'dan dev adım: 70 milyonluk forma sponsorluğuyla geleceğini güvence altına aldı
- 15:05İnegöl'de 7 birimli aile sağlığı merkezi için protokol imzalandı
- 14:55Bursa yolunda alevler yükseldi: Otluk alandaki yangın trafiği felç etti
- 14:46Honaz'da katı atık aktarım istasyonu faaliyete geçti
- 14:36Ece İrtem'in ölümünde anne ifadesi kritik! Olay gecesi neler yaşandı?










