MSB'den Yunanistan'a sert uyarı: Gerginlik artırıcı söylemler olumlu havayı bozuyor
- 3 / 1
Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın son açıklamalarına tepki gösterdi. Bakanlık, bazı Yunan yetkililerin gerginliği artırıcı eylem ve söylemlerinin, iki ülke lideri arasındaki mutabakattan doğan olumlu atmosfere zarar verdiğini açıkladı. Uluslararası anlaşmalara aykırı ve gerçeklerden kopuk açıklamaların yapıcılığa hizmet etmediği vurgulandı.
- 3 / 2
Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, haftalık basın bilgilendirme toplantısında güncel gelişmeleri paylaştı. Son bir hafta içinde 2 PKK'lı teröristin daha teslim olduğu, operasyon bölgelerinde mayın ve barınak imha çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Menbic'de imha edilen 3 kilometrelik tünel ile Suriye'deki toplam tünel imha uzunluğunun 728 kilometreye ulaştığı açıklandı. Hafta boyunca 257 kişinin yakalandığı, bu yıl yasa dışı geçiş girişiminde bulunan 9 bin 256 kişinin ele geçirildiği ifade edildi. Hakkâri sınırında yapılan bir operasyonda ise 32 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.
- 3 / 3
Aktürk, İsrail'in Batı Şeria, Kudüs, Suriye ve Lübnan'daki saldırgan ve yayılmacı politikalarını eleştirerek, uluslararası toplumun kararlı adımlar atması gerektiğini dile getirdi. Gazze'ye insani yardımların kesintisiz ulaştırılmasının ve ateşkesin uygulanmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, Türkiye'nin 2026 yılında Ankara'da NATO Liderler Zirvesi'ne, İstanbul'da NATO İletişimciler Konferansı'na ve İzmir'de NATO EDGE 2026 faaliyetine ev sahipliği yapacağı duyuruldu.
- 21:00Bilecik'te koruma altındaki çocuklara rol model desteği sağlandı
- 20:50Aliağa'da alevler yükseldi, ekipler seferber oldu
- 20:40Muğlaspor, dayanıklılık testinden başarıyla geçti
- 20:31Algida kamyoneti devrildi, dondurmalar yola saçıldı: 1 yaralı
- 20:21İnegöl'de rögara düşen keçi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı











