Mersin sahillerinde sel sonrası temizlik çalışmaları hızla devam ediyor
- 3 / 1
Mersin’de yaşanan sel felaketinin ardından, derelerin denize taşıdığı tonlarca ağaç parçası, evsel atık ve balçık temizlenmeye başlandı.
- 3 / 2
Geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, kent genelinde hayatı olumsuz yönde etkiledi. Taşkın nedeniyle derelerden sürüklenen tonlarca ağaç parçası, evsel atık ve balçık, Mersin Millet Bahçesi sahil bandında birikti. Ortaya çıkan bu manzara hem çevre hem de deniz ekosistemi açısından ciddi bir risk oluşturdu.
- 3 / 3
Afetin hemen ardından harekete geçen Akdeniz Belediyesi ekipleri, sahil hattında kapsamlı temizlik ve iyileştirme çalışmaları başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü, iş makineleri ve kamyonlarla biriken atıkları sahilden kaldırmaya başladı. Yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 5 gün sürmesi planlanan çalışmalar sonucunda 120 kamyonu aşkın atığın toplanması bekleniyor. Toplanan atıkların bertaraf merkezlerine sevk edildiği bildirildi. Çalışmaların sonunda sahilde biriken organik ve inorganik atıkların denize karışmasının önüne geçilmesi, deniz canlılarının korunması ve kıyı şeridinin sağlıklı hale getirilmesi açısından kritik bir öneme sahip olduğu vurgulandı. Temizlik işlemlerinin ardından bölgede kıyı düzenleme ve zemin iyileştirme çalışmaları da yapılacak.
- 11:47Adıyaman hastanesinde bıçaklı saldırı: 1 kişi tutuklandı
- 11:4072 yıldır pedal çeviren 85'lik ustadan ilginç tespitler: 'Çırak yetişmiyor, her şey otomasyona döndü
- 11:33Reha Muhtar, Bodrum'da hastaneye kaldırıldı: Sağlık durumu ciddiyetini koruyor
- 11:26Samsun sahillerinde boğulma vakalarına karşı kritik uyarılar!
- 11:19JPMorgan, Türk lirasından yüzde 55 kâr elde ederek pozisyonunu kapattı









