Menteşe'de gençler, Deneyap atölyeleriyle geleceğin mühendisleri olmaya hazırlanıyor
- 5 / 1
Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'ne bağlı Uluslararası Gençlik Merkezi, Deneyap Teknoloji Atölyeleri aracılığıyla gençleri geleceğin teknoloji dünyasına hazırlıyor. Bu atölyeler, genç beyinlerin mühendislik altyapısını güçlendirmek için tasarlanmış eğitimler sunarak, bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırıyor.
- 5 / 2
- 5 / 3
Eğitimler, alanında uzman eğitmenler gözetiminde 'deneyerek öğrenme' modeline dayanıyor. Öğrenciler, teorik bilgilerin yanı sıra günlük hayatta karşılaştıkları materyalleri bilimsel bir yaklaşımla inceliyor, maddelerin doğasını ve teknolojinin temel unsurlarını keşfediyor. Bu süreç, analitik düşünme, problem çözme ve karmaşık sistemleri anlama becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.
- 5 / 4
- 5 / 5
Kazanılan mühendislik vizyonu, gençlerin ileride yüksek teknoloji projeleri üretmeleri için kritik bir temel oluşturuyor. Uluslararası Gençlik Merkezi yetkilileri, Deneyap atölyelerinin gençlerin yenilikçi fikirler üretme kapasitesini artırdığını vurgularken, Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, nitelikli eğitimlerle gençlerin bilimsel farkındalığını yükseltmeye yönelik çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini açıkladı.
- 02:10Fatih Birol'dan dünya için alarm zilleri: Sadece birkaç haftalık petrol rezervimiz kaldı
- 02:01Setten Saza, Sazdan Aşka: Nehir Erdoğan ve Serkan Ercan Aşkı Gün Yüzüne Çıktı
- 01:51Bir lokma yemek yüzünden 120 yıldır süren kaplumbağa rekabeti
- 01:40Trump'tan medyadaki 'sahte haber' algısına sert tepki: 'Hepsi çıldırdı!
- 01:30Yapay zeka, kafenin müdürlüğünü devraldı: Siparişlerden işe alıma kadar her şeyi yönetiyor










