Manisa'da robotik cerrahi dönemi başladı: MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde Da Vinci sistemi devrede
- 5 / 1
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi, modern tıbbın en son teknolojilerinden biri olan Da Vinci X Robotik Cerrahi Sistemi'ni hizmete sundu. Bu sistemin devreye girmesiyle birlikte hastanede minimal invaziv (kapalı) cerrahi uygulamaları, ileri teknoloji desteğiyle gerçekleştirilmeye başlandı.
- 5 / 2
Kurulan robotik cerrahi sistemi sayesinde MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi, Türkiye'de bu teknolojiyi aktif olarak kullanan 10. kamu üniversite hastanesi oldu. Ayrıca, Manisa da Da Vinci robotik cerrahi sistemi bulunan 12. il olarak bu alanda önemli bir adım atmış oldu. Artık Manisa ve çevresindeki hastalar, bu ileri teknoloji ile yapılan kapalı ameliyatlara kendi bölgelerinde ulaşma imkanına sahip.
- 5 / 3
Robotik cerrahi teknolojisi, hastalara daha küçük kesiler, daha az kan kaybı, hastanede daha kısa kalış süresi ve hızlı iyileşme gibi avantajlar sunuyor. Sistem, başta üroloji, genel cerrahi ve kadın hastalıkları branşlarında olmak üzere birçok alanda kullanılabilecek. MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, bu sistemin üniversite hastanesi için önemli bir gelişme olduğunu belirterek, robotik cerrahi yöntemiyle ilk kez böbrek alma ameliyatının başarıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Kibar, robotik cerrahinin sağlık hizmetlerinin kalitesini artıran ve üniversitenin bilimsel altyapısını güçlendiren önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.
- 5 / 4
- 5 / 5
- 11:35Bayram yolculuğu feci kaza ile sona erdi: 3 yaralı
- 11:28Avrupa ve ABD'yi geride bırakan sürpriz ülke: Göçmenlerin yeni gözdesi Filipinler mi?
- 11:21Alaçatı’da ortak tasarım dönemi: Tabeladan tenteye yeni bir estetik anlayışı
- 11:13Musk'tan dev hamle: SpaceX ve Tesla tek çatı altında mı birleşiyor?
- 11:06Bayat'ta sağanak sonrası sel, çevre kirliliğini arttırdı









