Manisa'da Kış Ortasında Bahar Esintisi: Aralık Ayında Papatyalar Açtı, Çiftçiler Endişeli
- 6 / 1
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, alışılmadık bir doğa olayı yaşanıyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kışın en soğuk dönemi olan zemheri günlerinde papatyalar çiçek açtı. Bu beklenmedik durum, bölge çiftçilerinde endişeye neden oldu.
- 6 / 2
Kışın şiddetli soğuklarının yaşanması gereken bu günlerde, Sarıgöl'de adeta bir yalancı bahar havası hakim. Bir yandan örtü altı üzüm hasadı devam ederken, diğer yandan doğanın erken uyanması dikkat çekiyor. Gündüzleri güneşli ve ılık, geceleri ise soğuk geçen havaların, erken açan bitkiler için risk oluşturduğu belirtiliyor. Çiftçiler, bu durumun ilerleyen dönemlerde meyve ağaçlarının çiçek açması ve dolayısıyla verim kaybı yaşanması gibi olumsuz sonuçlar doğurabileceği endişesini taşıyor.
- 6 / 3
Bölge çiftçilerinden Mücahit Saraç, yaşanan durumu endişe verici bulduğunu ifade ederek, "Bu bölgede ocak ayından mart sonuna kadar şiddetli kış yaşanır. Erken açan ağaçlar soğuklara aldanır. Papatyaların açmasına biz ‘yalancı bahar’ deriz. Önümüzdeki günlerde meyve ağaçları da çiçek açarsa, ileride meyve almamız zor olur" şeklinde konuştu. Vatandaşlar da bu ilginç doğa olayını ilgiyle izlerken, Sarıgöl Yeni Sanayi Bölgesi'ndeki papatyalar sanayi esnafının da dikkatini çekti. Sanayi esnafından Serkan Yılmaz, durumu şaşırtıcı bulduğunu belirtti.
- 6 / 4
- 6 / 5
- 6 / 6
- 16:41MUSKİ'den ileri teknoloji hamlesi: Personel, MBR'yi mercek altına aldı
- 16:31Bodrum'da ücretsiz yüzme kurslarının ilk etabı başladı
- 16:22Aliağa'da denizde yaşanan trajedi: 15 yaşındaki Emine de babasının ardından hayatını kaybetti
- 16:12Kilis'te traktör ve tarım araçlarına yönelik trafik denetimi yapıldı
- 16:02Sanal yatırımla 3.8 milyon TL'lik vurgun: 12 şüpheli adliyede











