Manisa’da kadına yönelik şiddetle mücadele toplantısı
- 3 / 1
Vali Vahdettin Özkan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, kurumlar arası iş birliğinin önemi vurgulandı. Vali Özkan, kadına yönelik şiddetin ciddi bir sorun olduğunu, bir insanın hayatının risk altında olmasının herkes için bir sorumluluk getirdiğini belirtti. Kurumların, olaylardan önce riskleri analiz edip kontrol altına alması gerektiğini vurguladı.
- 3 / 2
Şiddet olaylarının önlenmesinde erken müdahale mekanizmalarının güçlendirilmesinin ve ilçe bazlı önleyici tedbirlerin hayati önem taşıdığını dile getiren Vali Özkan, mücadelenin yasal düzenlemelerle sınırlı kalmaması gerektiğini, toplumsal farkındalık çalışmalarının da önemli olduğunu söyledi. Toplantıda, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, hizmetlerin etkinliğinin artırılması ve önleyici hizmetlerin yaygınlaştırılması için planlamalar yapıldı. Eylem planlarındaki tedbirlerin aşamaları ve eksiklikler değerlendirildi.
- 3 / 3
Vali Özkan, kurumların kadına yönelik şiddetle mücadelede neler yaptığını ve yapmadığını analiz etmesi, saha gerçekliklerine uygun öneriler geliştirmesi ve izleme-değerlendirme süreçlerini ciddiyetle yürütmesi gerektiğini ifade etti. Kadına yönelik şiddetle mücadelede kararlılığın sadece bir görev değil, aynı zamanda insani bir sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi. Toplantı, kurum temsilcilerinin sunumları ve önerileriyle sona erdi.
- 21:32İtalya'da aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarm verildi
- 21:22Çiftçi kabakları çocuklara oyuncak yapıyor
- 21:1268 yaşındaki çiftçi, doğal ürünlerini pazarda satmaya devam ediyor
- 21:03Seyir halindeki tanker alev aldı, yangın ormana yayıldı
- 20:53Bayburt'un Arpalı beldesinde spor tesisleri yenileniyor










