Malatya'da yerel kalkınma hamlesi: 240 milyon TL'ye varan destek
- 4 / 1
Fırat Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Malatya’da iş dünyası ve yerel paydaşlarla bir araya geldi. Yerel Kalkınma Hamlesi Programı kapsamındaki toplantılar, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası, Malatya Ticaret Borsası, Malatya 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlükleri, Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD) Malatya Şubesi, MÜSİAD Malatya Şubesi ve Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) işbirliğiyle düzenlendi.
- 4 / 2
Toplantılarda bölgenin kalkınma hedefleri, yatırım fırsatları ve destek mekanizmaları ele alındı. Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Şirin Budancamanak, ajansın bölgedeki çalışmaları, yeni teşvik sistemi ve program hakkında bilgi verdi. Budancamanak, Malatya’nın potansiyeline vurgu yaparak, üretim kapasitesi, girişimci ruhu ve stratejik konumunun programın başarısı için avantaj olduğunu, paydaşlarla atılan adımların yeni yatırımlar, istihdam artışı ve ihracat büyümesi sağlayacağını belirtti.
- 4 / 3
Budancamanak, Yerel Kalkınma Hamlesi’nin bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmayı, illerin rekabet gücünü artırmayı ve yerel istihdamı desteklemeyi hedeflediğini açıkladı. Program kapsamında yatırımcılara vergi indirimi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, yatırım yeri tahsisi, sigorta primi işçi ve işveren hissesi destekleri ile proje bazında 240 milyon TL’ye varan makine desteği veya faiz/kar payı desteği sunulduğunu duyurdu. Bölgesel kalkınmanın paydaşlar arası işbirliğiyle mümkün olduğunu vurgulayan Budancamanak, programın gelecek vizyonuna da yön vereceğini ve paydaşların önerilerinin önemli olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Toplantılar, yerel paydaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi ve sektör temsilcileri programa aktif katkı sağladı. 30 Eylül 2025 tarihine kadar devam edecek başvurularla hayata geçirilecek projelerin, TRB1 Bölgesi’nin (Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli) ekonomik rekabet gücünü artırması hedefleniyor.
- 4 / 4
- 10:4910 suçtan aranan firari hükümlü Aliağa'da nefes kesen operasyonla yakalandı!
- 10:39Ege Üniversitesi'nde veri biliminin geleceği tartışıldı
- 10:29Belediyenin ihmali kaderi oldu: Engelli evladıyla perişan anne isyan etti!
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha









