Kütahya'da mısır büfesi krizi: Esnaf çatıya zincirlenerek direndi
- 3 / 1
Kütahya'da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ve halk arasında Sevgi Yolu olarak bilinen bölgede, belediyeye ait bir mısır büfesinin kaldırılması için çalışmalar sabah saatlerinde başlamıştı.
- 3 / 2
Belediye ekipleri, polis ve zabıta eşliğinde büfenin kaldırılması için harekete geçtiğinde, işletmeci Gökhan Gökpınar, büfenin çatı kısmına çıkarak kendisini zincirledi. Gökpınar, iş yerinin kaldırılmasının ardından büfesini ateşe vereceğini belirterek, karardan vazgeçilmesini talep etti. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi.
- 3 / 3
Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürü, Gökpınar ile görüşerek sakinleşmesini sağlamaya çalıştı. Yapılan görüşmede, belediye yetkilileriyle iletişime geçildiği ve büfenin o gün kaldırılmayacağı yönünde bilgi verildi. Gökpınar, bu bilgiyi çevredeki vatandaşlara da duyurmak istedi. Ancak, kısa bir süre sonra zabıta ekipleri tekrar alana gelerek büfenin kaldırılması için çalışmalara başladı. Bu durum, hem Gökpınar'ın yakınları hem de çevre esnafı ve vatandaşlar arasında tepkilere yol açtı. Olayın sonunda, Gökhan Gökpınar emniyete götürülürken, büfe bulunduğu yerden kaldırıldı.
- 20:51Aydın'da çocuklar etkileşimli kitap okuma etkinliği yaptı
- 20:42Tavşanlı'da tır ile otomobil çarpıştı
- 20:32Bursa'da yasa dışı avcılığa yönelik ses cihazları ele geçirildi
- 20:23Fransa'da öğrenci protestoları: Okullar ablukada, şiddet olayları arttı
- 20:14Dr. Fatih Orta'nın Çağatay Hanlığı'nın iktisadi tarihi kitabı yayımlandı












