Kütahya'da mayıs ayında kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı
- 8 / 1
Kütahya'nın Domaniç ilçesinde bulunan dağlık Safa köyünde, Mayıs ayının ortasında kar kalınlığı 60 santimetreye kadar yükseldi. Bu durum, köy sakinlerini şaşırtarak, adeta kış mevsimini yeniden yaşatıyor.
- 8 / 2
Gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, kısa sürede etkisini artırarak köy yollarının ulaşıma kapanmasına sebep oldu. Özellikle yüksek kesimlerde ulaşım tamamen durma noktasına geldi. Karın ağırlığına dayanamayan birçok ağaç devrilirken, tarım alanları ve yeni filizlenen ürünler kar altında kaldı. Bahar döneminde çiçek açan meyve ağaçlarının zarar görmesinden endişe ediliyor.
- 8 / 3
Köy Muhtarı Ahmet Yavuz, yaşanan durumun köydeki ulaşımı ve günlük hayatı ciddi şekilde etkilediğini belirtti. Yavuz, "Köyümüzde ilk kez Mayıs ayında bu kadar yoğun kar yağışı görüyoruz. Kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Yollarımız kapandı, bazı ağaçlar devrildi. Hayvanlarımız ahırlarda mahsur kaldı" dedi. Kar yağışı nedeniyle park halindeki araçlar da kar altında kaldı ve vatandaşlar, traktör yardımıyla araçlarını çıkarmaya çalışıyor. Bazı bölgelerde ise iş makinelerine ihtiyaç duyuluyor.
- 8 / 4
- 8 / 5
- 8 / 6
- 8 / 7
- 8 / 8
- 18:27Balıkesir, Fransız yatırımcıdan büyük bir gıda tesisi kazanıyor
- 18:17Türk Lirası'nın kaderi faizleri belirleyecek: Goldman Sachs'tan çarpıcı analiz!
- 18:08DESKİ'den CHP'ye yanıt: 'Kişiye özel belge talebi gerçek dışı
- 17:5860 dönümden 500 dönüme uzanan buğday yolculuğu: Çiftçi fiyattan dertli
- 17:49Ukrayna, robotlarla savaşıyor; Rusya yaralıları cepheye sürdü










