Küresel Sumud Filosu'na İsrail Müdahalesi: Dünya Ayakta
- 3 / 1
İsrail ordusunun, insani yardım taşıyan Küresel Sumud Filosu'na Gazze Şeridi açıklarında müdahale etmesi, uluslararası alanda protesto ve dayanışma gösterilerine yol açtı.
- 3 / 2
Almanya'nın başkenti Berlin'de yaklaşık 300 kişi, ana tren istasyonunda toplanarak Küresel Sumud Filosu ile dayanışma gösterdi ve İsrail aleyhine sloganlar attı. Yunanistan'da Dışişleri Bakanlığı binası önünde toplanan eylemciler, İsrail'in saldırısını kınadı. Güney Amerika'da Arjantin, Uruguay ve Kolombiya'da yürüyüşler düzenlenirken, Tunus ve diğer Kuzey Afrika ülkelerinde de İsrail'in müdahalesi protesto edildi. İtalya'da en büyük sendika CGIL, Cuma günü genel grev çağrısı yaptı. Roma'daki Termini istasyonu önünde toplanan yüzlerce kişi, "her şeyi engelleyelim" sloganları attı. Ancak İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, sendikaların genel grev kararını eleştirerek, filonun Filistin halkına fayda getirmediğini ve İtalyan halkına sıkıntı yaratacağını belirtti.
- 3 / 3
Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in saldırısının insan hakları, deniz hukuku sözleşmeleri ve filoya katılanların kişilik haklarını ihlal ettiğini açıkladı. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, vatandaşlarının güvenliği için İsrail makamlarıyla iletişimde olduklarını kaydetti. İrlanda Cumhurbaşkanı Michael Higgins, filodakilerin güvenliğinin endişe konusu olduğunu vurguladı. Belçika Dışişleri Bakanı Maxime Prevot, İsrail'i uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırdı. Yunanistan'da muhalefetteki sol partiler, müdahaleyi "uluslararası hukukun ihlali" olarak nitelendirdi. Türkiye'den de sert tepkiler geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail hükümetini yalnızlaşmakla suçladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, saldırıyı "hukuksuz ve barbar" olarak niteleyerek kınadı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in vatandaşları ve tüm yolcuları serbest bırakması gerektiğini belirtti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İsrail'in şiddet ve kuşatmasının Filistin halkını yok etmeye yönelik bir politika olduğunu ifade etti.
- 07:18Suudi Arabistan'da şaşırtan manzara: Çöl beyaza büründü!
- 07:08Hakkari-Van yolunda heyelan: 200 metre uzunluğundaki alan etkilendi
- 06:59Dalgınlık 5 Bin Lira'ya Mal Oldu: Döviz Bürosu Çalışanı Yardım İstiyor
- 06:48Bayburt'ta hacı adaylarına yönelik seminer düzenlendi
- 06:39Cem Yılmaz'ın başına gelmeyen kalmadı: Vize kuyruğunda inanılmaz an!










