Kulp’ta kar nedeniyle taşımalı eğitime tatil, ilçe merkezinde okullar açık
- 3 / 1
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma, taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için 1 gün tatil kararını beraberinde getirdi.
- 3 / 2
İlçede, bazı kırsal yolların ulaşıma kapalı olması ve buzlanmanın devam etmesi nedeniyle eğitimle ilgili yeni bir düzenleme yapıldı. 5 Ocak 2026 Pazartesi günü, taşıma yoluyla eğitime erişim sağlayan tüm öğrenciler ile kırsal alandaki birleştirilmiş sınıflı köy okullarındaki öğrenciler için 1 gün süreyle eğitim öğretime ara verildi.
- 3 / 3
Kulp Kaymakamlığı, ilçe merkezinde ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmadığını belirtti ve ilçe merkezinde ikamet eden öğrenciler için okulların açık olacağını duyurdu. Yetkililer, hava ve yol durumunu yakından takip ettiklerini ve özellikle kırsal bölgelerde öğrenci güvenliğinin öncelik olduğunu vurguladı. Vatandaşların resmi duyuruları takip etmeleri istendi.
- 01:50Küba'nın güneş enerjisi yatırımları elektrik krizini çözmüyor
- 01:39Küba'da güneş paneli yatırımları elektrik kesintilerini önleyemedi
- 01:30Rainmaker, bulut tohumlama ile su üretiminde önemli bir başarı elde etti
- 01:19Küba'da güneş enerjisi yatırımları kesintileri durduramadı
- 01:10Kamu bankaları kredi faizlerinde indirim yapacak










