Kozan'da esnafın önünde dev akrep sürprizi: Bidonda yaşam mücadelesi ve akrabalık şaşkınlığı
- 3 / 1
Adana'nın Kozan ilçesinde bir esnafın iş yerinin önünde bulduğu devasa siyah akrep, hem korku dolu anlara hem de beklenmedik yorumlara yol açtı. Duyarlı esnaf, akrebin güvenliğini sağlamak amacıyla onu bir bidonun içine alarak koruma altına aldı.
- 3 / 2
Haziran ayındaki yağışların ardından kent merkezinde görülmeye başlanan akrepler, Biçer Sokak'ta bir dükkanın önünde fark edildi. Bölgede genellikle sarı renkli akreplerle karşılaştıklarını belirten esnaf İlim Bozkurt, bu kez ilk kez bu kadar büyük ve siyah bir akrep gördüğünü dile getirdi. Akrebin araçların altında ezilmesini önlemek isteyen Bozkurt, onu geçici olarak bir bidona yerleştirdi. Bu durum, çevredeki insanların da ilgisini çekti ve akrebi görenler, ilginç bir şekilde onu bir akrabalarına benzetmeye başladı. Bozkurt, bu tepkilere duyduğu şaşkınlığı gizleyemedi.
- 3 / 3
İlim Bozkurt, doğaya olan saygısı gereği akrebi koruma altına aldığını ve ilerleyen zamanlarda onu yaşaması için dağlık alana bırakacağını belirtti. Akrebe sinek vererek beslediğini ve hayatta kalmasını sağladığını ifade eden Bozkurt, "Doğaya saygımız var. Arabalar ezmesin diye aldık. Yukarıdaki dağlık alana bırakacağız, orada özgürce yaşasın" dedi. İnternetten yaptığı araştırmada bu tür siyah ve büyük akreplerin zehirli olabileceğini öğrendiğini anlatan Bozkurt, insanların akrebi annesine benzetmesi gibi durumlara da anlam veremediğini söyledi. "Doğanın bir dengesi var, insan bunu neden akrabasına benzetir anlamadık" diyerek bu ilginç durumu dile getirdi.
- 11:54Ateşle sınanan baba-oğul: İzmir itfaiyesinde nesilden nesile meslek aşkı
- 11:44Bilecik'te sosyal alanlara önemli destek: 450 sandalye ve 70 masa
- 11:3544 yıllık alın teri, Söğüt'te alkışlarla emekliliğe uğurlandı
- 11:25Mustafa Eken, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası adaylarını tanıttı
- 11:15Enkazdan kurtulan Zeynep, kaybettiği ailesinin yerine amcasını 'baba', yengesini 'anne' bildi









