Kozan'da Çanakkale Savaşı gezici müzesi ziyaretçilerini bekliyor

  • 4 / 1 Kozan'da Çanakkale Savaşı gezici müzesi ziyaretçilerini bekliyor 0

    Adana’nın Kozan ilçesinde, Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen Çanakkale Savaşları Sergisi kapılarını açtı.

  • 4 / 2 Kozan'da Çanakkale Savaşı gezici müzesi ziyaretçilerini bekliyor 1

    Kozan Kaymakamlığı, Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün iş birliğiyle hayata geçirilen Çanakkale Savaşları Gezici Müze Sergisi, Halk Eğitim Merkezi'nin yanındaki belediyeye ait tesiste ziyaretçileri ağırlamaya başladı. Öğrenciler, tarih kitaplarında okudukları destanın kalıntılarını görmenin heyecanını yaşadı. 11 Ocak Pazar gününe kadar açık kalacak olan sergi ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

  • 4 / 3 Kozan'da Çanakkale Savaşı gezici müzesi ziyaretçilerini bekliyor 2

    İlk kez böyle bir deneyim yaşayan öğrencilerden Fatma Zehra Sürek, "Bizim için çok anlamlı oldu. Bazı eserlerde duygulandık. Özellikle sağlık kısmındaki o dönemin iğneleri ve hasta ilaçları çok dikkatimi çekti" şeklinde duygularını ifade etti. Diğer bir öğrenci Bulem Nur Yıldırım ise müzedeki en çarpıcı eserin havada çarpışmış mermiler olduğunu belirterek, "Çok heyecanlıydım" dedi. Çanakkale Gezici Müze Sorumlusu Ali Murat Kalegil, müzenin 25 masa üzerinde 73 çeşit ve toplamda 1.090 adet savaş malzemesinden oluştuğunu açıkladı. Kalegil, bu eserlerin hepsinin o döneme ait kültürel varlıklar olduğunu ve amacının bu tarihi geleceğe doğru şekilde aktarmak olduğunu ifade etti. Ayrıca, Çanakkale Savaşları’nın Osmanlı’nın savaştığı 9 cepheden kazandığı tek cephe olduğunu ve bu zaferin 9 Ocak’ta 110. yıl dönümünün kutlanacağını hatırlattı.

  • 4 / 4 Kozan'da Çanakkale Savaşı gezici müzesi ziyaretçilerini bekliyor 3