Kocaeli'nde atlı jandarma yaz aylarında devriyede: Orman yangını ve boğulma riskine karşı önlem
- 3 / 1
Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı atlı jandarma ekipleri, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte olası orman yangınları ve su kaynaklarında meydana gelebilecek boğulma vakalarına karşı yoğun bir şekilde çalışıyor. 7 gün 24 saat görev yapan ekipler, kent genelinde devriye, gözetleme ve bilgilendirme faaliyetlerini sürdürüyor. Vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve doğal alanların korunmasına katkı sunmak temel amaç olarak belirtiliyor.
- 3 / 2
Hafta sonları yoğunluğun arttığı mesire alanları, sahil şeritleri, gölet çevreleri ve ormanlık bölgelerde konuşlanan atlı jandarma timleri, vatandaşları olası risklere karşı uyarıyor ve denetimleri sıklaştırarak ihlal edenlere cezai yaptırımlar uyguluyor. Yetkililer, orman yangınlarının büyük çoğunluğunun insan kaynaklı olduğunu ve basit önlemlerle büyük felaketlerin önlenebileceğini vurguluyor. Vatandaşlardan çevre bilinciyle hareket etmeleri isteniyor.
- 3 / 3
Kocaeli Valiliği'nin 15 Mayıs - 1 Kasım tarihleri arasında orman yangını riskinin yüksek olduğu bölgelerde ormanlara girişi yasaklayan kararı devam ediyor. Bu yasak kapsamında; ormanlık alanlara izinsiz giriş, piknik ateşi yakılması, mangal yapılması, anız temizliği için ateş kullanılması, havai fişek ve benzeri yanıcı maddelerin kullanımı yasaklanmış durumda. Kocaeli genelinde 40'tan fazla bölgeyi kapsayan bu yasak, vatandaşların dikkatini çekmeyi hedefliyor.
- 10:4910 suçtan aranan firari hükümlü Aliağa'da nefes kesen operasyonla yakalandı!
- 10:39Ege Üniversitesi'nde veri biliminin geleceği tartışıldı
- 10:29Belediyenin ihmali kaderi oldu: Engelli evladıyla perişan anne isyan etti!
- 10:19Bursa'da aranması olan 3 kişi cezaevine gönderildi
- 10:09Bodrum'dan Altınordu'ya bir yetenek daha









