Kızılırmak coştu: Kar suları ve yağmur nehri kabarttı!
- 3 / 1
Çorum'un Osmancık ilçesinden akan ve Türkiye'nin en uzun nehri olma özelliğini taşıyan Kızılırmak'ın su seviyesi, mevsimsel kış yağışlarının etkisiyle gözle görülür bir şekilde arttı. Yüksek rakımlı bölgelerde biriken karların erimesi ve düşen sağanak yağışlar, nehrin debisini önemli ölçüde yükselterek canlandırdı.
- 3 / 2
Nehir yatağının suyla dolması, Osmancık ilçesinin sembollerinden biri haline gelen tarihi köprünün de bulunduğu alanda muhteşem bir manzara oluşturdu. Yaz aylarında yağışların mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeniyle kuruma tehlikesi yaşayan nehrin bu canlanması, bölge halkı için sevindirici bir gelişme oldu.
- 3 / 3
Kızılırmak üzerindeki ana kol üzerinde bulunan barajlarda da su seviyesinin yükselmesi bekleniyor. Bu durum, ilerleyen dönemlerde bölgedeki su kaynaklarının daha verimli kullanılmasına olanak tanıyacak ve tarımsal sulama gibi alanlarda olumlu etkiler yaratacaktır.
- 20:50Aliağa'da alevler yükseldi, ekipler seferber oldu
- 20:40Muğlaspor, dayanıklılık testinden başarıyla geçti
- 20:31Algida kamyoneti devrildi, dondurmalar yola saçıldı: 1 yaralı
- 20:21İnegöl'de rögara düşen keçi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı
- 20:11Sıcak çarpması ölümcül olabilir: Acilci doktorun hayati uyarıları!











