Kızılırmak buz tuttu, Sivaslı vatandaş Eskimo usulü balık avladı

  • 3 / 1 Kızılırmak buz tuttu, Sivaslı vatandaş Eskimo usulü balık avladı 0

    Sivas'ın Gemerek ilçesinde yaşayan Soner Şentürk, Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın buz tutan yüzeyine çıkarak Eskimo usulü balık avladı. Şentürk, buzu kırarak su altındaki balıklara yem attı ve balıkları eliyle yakaladı. Bu sırada çekilen görüntüler, ilginç av yöntemini belgeledi.

  • 3 / 2 Kızılırmak buz tuttu, Sivaslı vatandaş Eskimo usulü balık avladı 1

    Soner Şentürk, Kızılırmak'ın ilçeden geçen büyük bir kısmının buz tuttuğunu ifade etti. Buzu kırarak balıkları eliyle aldıklarını anlatan Şentürk, bu mevsimde balıkların çok lezzetli olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu yöntemi herkese tavsiye ettiğini ancak buz kırma konusunda bilgi sahibi olunması gerektiğini belirtti.

  • 3 / 3 Kızılırmak buz tuttu, Sivaslı vatandaş Eskimo usulü balık avladı 2

    Şentürk, buz üzerinde avlanmanın tehlikeli olabileceğine dikkat çekerek, bilmeden buzun üzerine çıkılmaması gerektiğini söyledi. Kızılırmak'ın Sivas'tan doğarak Karadeniz'e döküldüğünü hatırlatan vatandaş, bu geleneksel av yönteminin bölgede bilinen bir uygulama olduğunu ifade etti.