Kıyı erozyonu nedeniyle villalar çöktü, bakanlıktan acil önlem
- 10 / 1
Sakarya'nın Karasu ilçesinde etkili olan kıyı erozyonu, eski bir tatil köyündeki villa ve havuzların çökmesine yol açtı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, durumu değerlendirmek üzere bölgede kapsamlı bir çalışma başlattı.
- 10 / 2
Karasu Mahallesi sahilinde yer alan eski tatil köyü, dalgaların kıyıyı aşındırmasıyla yıkılma noktasına geldi. Muhtar Şefik Kır, kıyı erozyonunun tahrip ettiği alanın geçmişini aktararak, “1985 yılında özel bir imarla tatil köyü inşaatına başlandı. 1990-1995 yıllarında tamamlandığında deniz en az 100 metre ilerideydi. Bugün ise deniz içeriye girdi ve sıfıra kadar geldi” ifadelerini kullandı.
- 10 / 3
Muhtar Kır, yıllardır beklenen sahil koruma duvarı projesinin uygulama aşamasına geçtiğini belirtti. “Maden Deresi’nin Karadeniz ile birleştiği yerde mendirek çalışması ve sahil koruma duvarı inşaatına fiilen başlandı” diyen Kır, bu çalışmalarla birlikte kıyı şeridindeki diğer yapıların da benzer tehlikelerle karşılaşmasının önüne geçileceğini vurguladı.
- 10 / 4
- 10 / 5
- 10 / 6
- 10 / 7
- 10 / 8
- 10 / 9
- 10 / 10
- 14:13Panik atağım var diyerek kaçmaya çalışan motosikletli, dronla yakalandı
- 14:06Yeraltından sızan 'beyaz hidrojen': 400'den fazla evin elektriği bedavaya gelecek!
- 13:59ABD bankacılık sektöründen olumlu rapor: İlk çeyrek kârı arttı
- 13:51Eski CIA Ajanının Evinden Çıkanlar Şoke Etti: 40 Milyon Dolarlık Altın ve Lüks Saatler!
- 13:45Gümüşteki düşüş, yatırımcıları hayal kırıklığına uğratıyor









