Kilis’te gönüllü dönüşte Türk bayrağına duygu dolu saygı
- 4 / 1
Suriye'de Esad rejiminin sona ermesiyle birlikte, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların gönüllü dönüşleri hızla devam ediyor. Bu dönüşlerin en yoğun olarak yürütüldüğü yerlerden biri de Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı. Burada, geri dönüş işlemlerini tamamlayan Suriyeliler, ülkelerine geçiş yaparken duygusal anlar da yaşıyorlar.
- 4 / 2
Kilis'te bir röportaj sırasında, Bursa'dan dönüş yapan Suriyeli Wael Anbar, gümrük kapısında asılı bulunan Türk bayrağını öperek başına koydu. Anbar, uzun yıllar boyunca Türkiye'de yaşamış olmanın verdiği duygularla, "Türkiye'yi çok seviyorum. Türk bayrağı benim başımın üstünde. Türkiye’den çok memnunum, Türkiye için ne söylesem az" ifadelerini kullandı.
- 4 / 3
Diğer bir Suriyeli Belal Shabalot ise, 2013 yılında Türkiye’ye geldiğini belirterek, burada muhasebecilik yaptığını ve evlendiğini, üç kız çocuğu sahibi olduğunu paylaştı. Shabalot, Türkiye’nin kendisi için çok iyi bir ülke olduğunu ve yaşadığı süre boyunca büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndaki gönüllü geri dönüş işlemleri, gece saatlerinde de aralıksız bir şekilde sürüyor.
- 4 / 4
- 03:11Okyanus derinliklerinde uzaydan gelen sırlar ortaya çıkıyor
- 03:01Afrika'nın dev yeşil kalkanı çölleşmeye karşı direniyor: 11 ülke tek yürek
- 02:51Fas'ta video paylaşımı sonrası influencer Yass Naoubel gözaltına alındı
- 02:41Emeklilerin gözü kulağı bu tahminde: En düşük maaş 2027'de ne kadar olacak?
- 02:30İngiltere'de yıllık enflasyon mayıs ayında sabit kaldı









