Kazıkbeli Yaylası'nda otçu göçü şenliği: Gümüşhane Valisi Baruş'tan uyarı

  • 4 / 1 Kazıkbeli Yaylası'nda otçu göçü şenliği: Gümüşhane Valisi Baruş'tan uyarı 0

    Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde bulunan Kazıkbeli Yaylası'nda geleneksel otçu göçü şenliği coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

  • 4 / 2 Kazıkbeli Yaylası'nda otçu göçü şenliği: Gümüşhane Valisi Baruş'tan uyarı 1

    Deniz seviyesinden 2 bin 350 metre yükseklikteki yaylada düzenlenen şenliğe, Karadeniz'in dört bir yanından çok sayıda vatandaş katıldı. Kemençe eşliğinde horonlar kuruldu, türküler söylendi ve katılımcılar gün boyu eğlenceli vakit geçirdi. Yaylaya çadır kuranlar piknik yaparken, Karadeniz kültürünün vazgeçilmez unsurları olan horon ve türkülerle doyasıya eğlendiler.

  • 4 / 3 Kazıkbeli Yaylası'nda otçu göçü şenliği: Gümüşhane Valisi Baruş'tan uyarı 2

    Şenlikte konuşan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, atalarının bin yıldır bu topraklarda yaşadığını ve yaylaların önemine dikkat çekti. Baruş, “Bu cennet doğamıza sahip çıkalım. Doğamızı tahrip etmeyelim, çünkü bugün karşılaştığımız orman yangınlarını hepiniz biliyorsunuz. Ülkemiz 1 ayı aşkın süredir yoğun yangınlarla mücadele ediyor, hala devam eden yangınlar var. Bunların hemen hemen hepsi insan kabahatinden kaynaklanıyor. Bu yüzden özellikle ormanlık bölgelere yakın yerlerde ateş yakmayalım ne amaçla olursa olsun” diyerek uyarıda bulundu.

  • 4 / 4 Kazıkbeli Yaylası'nda otçu göçü şenliği: Gümüşhane Valisi Baruş'tan uyarı 3