Kayseri, kültürel miras envanterine 3 yeni ürün ekledi

  • 6 / 1 Kayseri, kültürel miras envanterine 3 yeni ürün ekledi 0

    Kayseri'nin kültürel miras zenginlikleri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalarla daha da zenginleşti. Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması (SOKÜM) kapsamında yapılan araştırmalar sonucunda, Dorak taşı süzek yoğurdu, Akkışla yoğurdu ve Kayseri yufkası ulusal envantere dahil edildi.

  • 6 / 2 Kayseri, kültürel miras envanterine 3 yeni ürün ekledi 1

    İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, konuya dair yaptığı açıklamada, bakanlıklarının somut olmayan kültürel miras ulusal envanterlerinin temelini illerdeki kültürel unsurların oluşturduğunu vurguladı. Dursun, il müdürlüklerinin bu çalışmaların koordinasyonunda önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

  • 6 / 3 Kayseri, kültürel miras envanterine 3 yeni ürün ekledi 2

    Ağırnas Dorak taşı süzek yoğurdu, Akkışla yoğurdu ve Kayseri yufkasının, 2026 yılı itibariyle Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanteri'ne kaydedildiği ifade edildi. Bu yeni kayıtlarla birlikte Kayseri'nin envanterindeki kültürel miras unsurları sayısı 44'e yükseldi. Dursun, bu gelişmenin şehre hayırlı olmasını diledi ve İl Tespit Kurulu'nun çalışmalara devam edeceğini söyledi.

  • 6 / 4 Kayseri, kültürel miras envanterine 3 yeni ürün ekledi 3

  • 6 / 5 Kayseri, kültürel miras envanterine 3 yeni ürün ekledi 4

  • 6 / 6 Kayseri, kültürel miras envanterine 3 yeni ürün ekledi 5