Kastamonu’da yangınla mücadele için 20 yeni su tankeri dağıtıldı

  • 10 / 1 Kastamonu’da yangınla mücadele için 20 yeni su tankeri dağıtıldı 0

    Kastamonu’da, yangına hassas köylere 3 ton kapasiteli 20 çekilebilir yeni su tankeri dağıtıldı. Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hasan Yaslıkaya, bu su tankerleri ile toplamda 856 yangına müdahale ettiklerini açıkladı.

  • 10 / 2 Kastamonu’da yangınla mücadele için 20 yeni su tankeri dağıtıldı 1

    Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarına karşı alınan önlemleri güçlendirmek amacıyla 2025 yılına kadar toplam 284 su tankeri dağıtmayı hedefliyor. Son dağıtımla birlikte, toplam su taşıma kapasitesi 710 ton olarak belirlendi. Şu ana kadar dağıtılan tankerler sayesinde 454 orman yangını ve 402 kırsal alan ile ev yangını olmak üzere toplam 856 yangına müdahale edildi.

  • 10 / 3 Kastamonu’da yangınla mücadele için 20 yeni su tankeri dağıtıldı 2

    Dağıtım töreninde konuşan Yaslıkaya, yangın söndürme tankerlerinin özellikle ulaşılması güç noktalarda yangınla mücadelede büyük katkı sağladığını vurguladı. Orman köylülerine bu yıl Orköy Projesi kapsamında su tankerleri verdiklerini belirten Yaslıkaya, 3 tonluk tankerlerin 180 bin lira, 4 tonluk tankerlerin ise 200 bin lira bütçeyle sağlandığını ifade etti. Ayrıca, bu projede yüzde 20 hibe desteği sağlandığını ekledi. Gelinören köyü muhtarı Erdal Külcü, devletin bu desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

  • 10 / 4 Kastamonu’da yangınla mücadele için 20 yeni su tankeri dağıtıldı 3

  • 10 / 5 Kastamonu’da yangınla mücadele için 20 yeni su tankeri dağıtıldı 4

  • 10 / 6 Kastamonu’da yangınla mücadele için 20 yeni su tankeri dağıtıldı 5

  • 10 / 7 Kastamonu’da yangınla mücadele için 20 yeni su tankeri dağıtıldı 6

  • 10 / 8 Kastamonu’da yangınla mücadele için 20 yeni su tankeri dağıtıldı 7

  • 10 / 9 Kastamonu’da yangınla mücadele için 20 yeni su tankeri dağıtıldı 8

  • 10 / 10 Kastamonu’da yangınla mücadele için 20 yeni su tankeri dağıtıldı 9